stoineff

Идея за реставрация на едно от седемте чудеса на света - Родоският колос

rhodes-projects

Гръцкият остров Родос е възможно да се сдобие с по-голям и по-модерен колос в замяна на разрушения от земетресение преди две хилядолетия монумент. 


Група млади архитекти и инженери от Гърция, Испания, Великобритания и Италия вече са готови с идейния проект, който предвижда на мястото на 34-метровия бронзов монумент на бога на слънцето Хелиос да се издигне висока 150 м фигура, пише Аrchdaily.com.



Намерението е на челото на статуята да е разположен фар, а във вътрешността - музей, културен център, библиотека, изложбена зала, Според изчисленията модерната реплика на Родоския колос, определян в античността като едно от седемте чудеса на света, ще струва около 250 млн. долара. В същото време очакванията са инвестицията да се изплати сравнително бързо като носи годишни приходи от по 35 млн. евро.

Като имат предвид печалната съдба на първия колос, авторите на идеята предлагат сложна конструкция, която ще е много по-устойчива на земетръс. Конструкторите са добавили трета опорна точка за колоса, чиято наметка, небрежно прехвърлена през ръката, ще опира земята. Златната кожа на гигантската статуя пък се предвижда да е съставена от слънчеви панели, които ще захранват вътрешността.


related

новини 7648783531628383291

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item