stoineff

Борисов: Трябва да се затворят границите!

Дъблинският регламент не работи. Моята позиция винаги е била категорична - трябва да се затворят границите, за да се спре бежанският поток.


Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на днешния блиц контрол в парламента.

"Тези хора, които бягат от смъртта - за тях да. Но другите трябва да бъдат връщани по родните им места", категоричен беше Борисов. Според него няма как квотното разпределение на бежанците да проработи.

По думите му в Европа няма позиция, която да ни каже "как ще стане".

"Различни държави градят своя интерес. Наскоро стана ясно, че над 400 евро на човек струват бежанците", добави премиерът, като обясни, че събитията в последните месеци показват, че голяма част от мигрантите няма как да бъдат интегрирани.

Премиерът посочи, че напоследък по границата се задържат основно афганистански граждани, които трудно се интегрират - заради условията, при които са израсли.

Много трудно е да интегрираш такъв човек, в една демокрация, където правата на човека и отношението към жените е съвсем различно от тяхното възпитание, мотивира се Борисов.

related

Политика 6819408006743807753

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item