stoineff

Яричката е имал големи дългове


Съседите на простреляния бизнесмен от улица "Хан Аспарух" твърдят, че Краси Яричката е добър човек, който работел чисто и не се е замесвал с криминалния сектор. "Работил съм при него, познаваме се от над 30 години. Много добър за мен, много добър, точен е бил, не знам как е станало", каза Румен Кръстев, цитиран от "Стандарт".
"Аз действително не мога да си обясня кой може да посегне на този човек, помогна на сина ми, когато трябваше да започне като международен шофьор, просто не знам кой би могъл да посегне", пита се Галя Кръстева. Всички в града са шокирани, че някой иска да убие Яричката.

Никой от хората не знае той да е имал дългове или някакви проблеми от друг характер.

Маскиран убиец се опита да убие един от най-богатите бизнесмени във Враца Красимир Николов, известен на местните като Краси Яричката с шест куршума. Около 22.30 ч. в четвъртък дебнещия в засада пред дома на Николов стрелец го изчакал да влез с джипа в двора си на ул. "Хан Аспарух" и тогава открил огън. 51-годишният мъж тъкмо се отправял към входа на къщата си, когато куршумите го повалили.


Въпреки че минава за един от най-богатите хора и без проблеми с бизнеса, оказа се, че Красимир Николов в последно време си е имал достатъчно главоболия и е натрупал дългове. 


От притежаваните от него четири търговски дружества сега му е останало само едно - "Спътник-96" ЕООД. Върху него обаче е наложен запор за дълг от над 20 000 лева от частен съдебен изпълнител. Запорът е в полза на бизнесмена Максим Цанков Цеков.

Самият Цеков през 2007 г. имаше проблеми заради дългове и тогава буквално бе изкормен в центъра на Враца, след като го атакуваха няколко яки мъже с ножове в града, но оцеля по чудо. Простреляният Николов е прекратил дейността на фирмите си "Монтант 2000 Николов и Сие", която е регистрирана в Монтана, и ЕТ "Спътник 96", в която е бил съдружник с Румяна Петрова. Единствено членува в Сдружение "Тенис Клуб Враца".

related

новини бг 7749034466361506903

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item