stoineff

Марешки: Цената на горивата в България е висока заради надценките на търговците

Варненският бизнесмен Веселин Марешки заяви в интервю за bTV, че

България не облага с максимално висок акциз горивата, за да може цената да е по-добра за потребителите. Цената обаче не пада защото търговците слагат на горивата огромни надценки. 


Според Марешки сега цената на бензина и дизела се движи около 1,97-1,99 лева. Спазиха си обещанието горивата да са по-евтини от 2 лева. Доставната цена в момента е 1,50 лв. за бензин A95 и 1,52 лв. за дизела т.е. не би трябвало цената на бензиностанциите да е над 1,80 лева. Така е във Варна, но не и в цялата страна, подчерта Марешки пред bTV.

Във Варна никой не е затворил – повтаря се това, което беше преди години с лекарствата – уж беше невъзможно да има по-ниска цена, а се оказа, че не е така, каза аптекарският бос. Той заяви, че не е производител или преработвател, купува горива от други дистрибутори и въпреки това надценката му е достатъчна, за да не е маржът 40-50 стотинки.

За своя референдум Марешки потвърди, че всичко е тръгнало от цената на горивата. Той все пак подчерта, че има въпроси като този за партийните субсидии, които са твърде високи. Досега имаме около 300 000 подписа, но това няма да стигне за вкарване в парламента. До края на януари е срокът – трябват ни още поне 100 000 подписа, заяви Марешки.

related

новини бг 5066789878275010140

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item