stoineff

Предимства на мрежовите и безжични охранителни камери


Предимства на мрежовите и безжични охранителни камери

Тези, които търсят достъпна и същевременно надеждна технология за сигурност, може да се поинтересуват от гъвкавостта, която предлагат мрежовите камери, за да „покрият” нуждите, касаещи охраняване на собствеността им. Мрежовите камери, които са достъпни днес, работят с IP мрежи, включително и интернет. Това прави възможно да се следи, какво се случва пред камерата почти неограничено. Където и да сте, ще може да достъпвате системата за видео наблюдение, за да следите имуществото си и дори да преглеждате записаните видео кадри.
Мрежовите камери ви дават силата да се включвате в охранителната система, където и да сте – независимо дали сте на мястото, където е разположена самата система за видеонаблюдение или на съвсем различно място – далеч от нея. Може да използвате всеки компютър с връзка към интернет, за да достъпвате охранителните камери. Мрежовото видеонаблюдение има няколко предимства пред CCTV видеото, което включва и по-качествени, високо класни  предимства като повече мегапиксели и HD резолюция, вградена мащабируемост и др.

Възможности на мрежовите камери

Мрежовата камера също така е популярна като IP камера. Технологията й е подобна на компютърната технология, по отношение на това, че и двете имат уникален IP адрес. Камерите, свързани към мрежа, могат да бъдат достъпвани отвсякъде, където има интернет връзка. Най-голямата разлика между стандартната уеб камера, която е предназначена за компютър и мрежовата камера е това, че уеб камерата изисква директна връзка с компютър. От друга страна мрежовите камери могат да бъдат достъпвани чрез wireless и пак да работят през мрежата.
Камерите се настройват, за да заснемат видео и да предават това, което се записва чрез мрежа. Това позволява на хората да следят в реално време това, което се заснема. Записването може да се осъществява 24/7, по определен график или при засичане на движение или звук. Тази технология на камерите прави лесно за всеки имплементирането на охранителна система за видеонаблюдение, чрез което да се охранява тяхното имущество.

Видове мрежови камери

Мрежовите камери са налични за вътрешно или външно наблюдение. Повечето разполагат с инфраред технология за наблюдение през нощта, както и с филтри (Smart IR) за отчитане на промяната в светлината и мрака без да се прави компромис с качеството на видеото. Камерите създадени за външно ползване трябва също така да бъдат защитени от различни фактори, включващи дъжд, вятър, прaхозапрашаване, вандализъм и т.н.. От друга страна, вътрешните камери също може да изискват някои специални покрития, за да защитят електрониката от топлина, влага и други фактори в даденото помещение, които могат да навредят на правилната работа на дадената камера.
Мрежовите камери се използват за осигуряване на защита и мониторинг, а също така се използват и за осуетяване на опитите за вандализъм от тези, които не искат да бъдат заснети с видео камера. Традиционно камерите са разположени фиксирано на определени места, където има голям трафик или на места, където е препоръчително да има мониторинг. Камерите могат да се поставят на точно определено място – включително на тавана в някои жилища и сгради.
PTZ мрежовите камери дават на потребителя възможност да завъртат хоризонтално (pan), както и вертикално (tilt) и да използват оптично увеличение (zoom) – това всъщност е съкращението на PTZ камерите (Pan-tilt-zoom). Тоест тези камери имат възможността да следят активността, когато има такава, а този, който наблюдава камерите може да се доближава до мястото, където е наблюдавания обект, който се движи. Това може да стане с опциите за движение. Възможността за движение на камерата по време на наблюдение и записване позволява заснемането на по-специфични видео изображения, които могат да бъдат от полза на по-късен етап при евентуално дело, заведено с цел да се накаже виновник, извършил дадена кражба, вандализъм или друго престъпление на територията на дадения охраняван обект.

Обикновено камерите се предлагат в различни форми и размери в зависимост от специфичните нужди на клиента. Микс от видове камери е най-подходящото решение в някои случаи, но адаптиране на дадена охранителна система така, че да отговаря на индивидуалните нужди на клиента също е един често срещан вариант. Важно е преди да инвестирате в охранителна система за видеонаблюдение да помислите за това какво точно искате да изпълнява и да следи тази система. Технологията на мрежовите камери със сигурност е гъвкав вариант, чрез който ще осигурите максимална защита на вашия дом, компанията, офиса или друг тип помещения и сгради.

Вижте още детайли за видео системите в специализирания сайт на SSTS.

related

Технологии 2646492068448415867

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item