stoineff

Къде искате да изпращаме убийците на деца и педофилите?


Родители хранят изнасилвача на детето си! 

Струва ви се странно ли? Не! Това е практиката в България. Ако аз убия ваш близък, след това с данъците, които плащате ще ме хранят в затвора, и ще плащат за охраната и здравето ми.

До преди няколко дни мислех, че единственото решение е отново въвеждане на смъртната присъда за безспорно доказани убийци на деца, педофили, серийни убийци и т.н. Докато не осъзнах, че можем да ги изпращаме да гостуват в чужди затвори. В държави, в които затворниците заработват хляба си, а и издръжката им не е така скъпа, като в България.  Така издръжката на затворниците ще излезе по - евтина на данъкоплатците. В България пък може да идват престъпници от страните с по - висок жизнен стандарт, които ще плащат по - евтино за престоя на затворниците си като те пълнят нашите затвори. Е има доста зловещи местенца по света, където никой не би искал да "излежи" присъдата си.
Подбрах 5 от тях, където биха могли да се възпитават нашите убийци, при по - нисък стандарт (затвори като този в Йемен съм пропуснал, защото там режима на охрана е занижен):


1. Карандиру, Бразилия


Претъпкан и пренаселен затвор с огромен брой на затворници . Това е прословут бразилския затвор, където бунтовете през 1992 г. предизвикват масово клане. Убити са 111 души  от местната полиция: дори затворници, които вече са се предавали, са били застреляни. Смъртните случаи в този затвор се счита, че са над 1300 души за своята 46 годишна история: През 2002 г.,  затворът е бил затворен, заради установени груби нарушения на правата на човека от служителите на затвора.  Насилието не е единственото нещо, което заплашва затворниците в този зандан : епидемията от СПИН в съоръжението се разпространява бързо, всеки пети затворник е болен . (Не се знае един ден може пак да отвори врати, за да посрещне зад стените си престъпниците)

тадмор сирия

2. Затвора Тадмор, Сирия. 

 Със сигурност този затвор приличащ на огромна средновековна тъмница за мъчения може да накара и най - закоравели престъпник да се напикае от страх. Сред малкото излезли от него той има славата на  царството на смъртта и лудостта. Тадмор разполага с кръвожадни служители, които колят някои затворници с брадви, а други (предимно политически), оставят да умрат от глад. През 1980 г., след опит за покушение върху президента (в Дамаск ), затворниците плащат най-високата цена, както командоси разтоварени в Тадмор от хеликоптери избиват  500 затворника в килиите: това "предупреждение" изпраща ясно послание към сирийцте.
Когато охраната не са заети да измъчват затворниците  до смърт, те могат да бъдат видени са разчленяват човешки тела в един от от няколкото двора на затвора.


3. Затвора Ла Сабенета, Венецуела

 е известен със своите брутални затвори, където насилието е ежедневие, а затворниците са оставени на милостта на болестни огнища, ниско платени служители, почти никакви медицински услуги, както и недостатъчна храна и грижи. Ла Сабанета е най-лошото място сред лошите, на място, където огнища на холера са ликвидирали 700 затворници. През 1994 година е предизвикано ужасяващо клане в затвора. На лишените от свобода е дадено оръжие и са оставени от персонала на затвора да се саморазправят един с друг. Резултатите са ужасяваши в клането намират смъртта си над 100 затворника.


 4. Затвора в Диарбекир, Турция 

Няма как да минем без да споменем затвора в съседната на България страна. Този затвор е цитиран за своите нарушения на човешките права, които се смята, че пресича линията в истинска жестокост. От 1981 г. до 1984 г., 34 затворници са загубили живота си в резултат на прекомерни изтезания, както психически така и физически.  Този затвор е известен със сексуалното малтретиране на затворниците, и неговите негодни условия за живот. Затворниците са опитали гладни стачки, самите подпалени в знак на протест срещу условията в затворите, и се самоубива, за да избягат от ужасите на този турски съоръжението. Известен факт е, че  присъди с доживотен затвор в Диарбекир получават и деца.


5. Затвор Мендоса, Аржентина 

Предвиден е да побира 600 човека, а в него има 1600. Затворниците са като плъховете – като са натясно, си прегризват път навън.

related

новини 5182580572459503073

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item