stoineff

До 10 години затвор за хората на Ториното

До 10 години затвор за хората на Ториното

Ивайло Борисов-Ториното проговори за екшъна на Околовръстното, при който четирима охранители пребиха с метални палки шофьор и съпругата му.


 Той твърди, че не е бил в колата, макар тя да е негова собственост, съобщава bTV.
Инцидентът с пребития до кръв шофьор стана вчера около 17:40 часа. След екшъна пострадалият сам успял да стигне до болница.

Ивайло Борисов обяви, че въпросните мъже били на работа при него на изпитателен срок и нямали трудови договори. „Охранителите ми разказаха, че са били засечени от някаква баничарка, а след това шофьорът на колата е започнал да ги замеря с шишета от минерална вода. Те са били принудени да спрат“, поясни Ториното.

„След като са слезли от колата, шофьорът пръв ги е нападнал с метална палка, а те са се принудили да отвърнат. Тези момчета не са някакви махленски биячи – те са елитни охранители, били са предизвикани“, допълни още известният в ъндърграунд средите.

Междувременно станаха ясни имената на четиримата мъже, пребили с метални пръчки шофьора и съпругата му на Околовръстното в София. Един от нападателите, който се вижда ясно на клипа, е от Червен бряг. Това е Христо Христов, който е на 22 години и републикански шампион по бокс. Баща му, известен като Илиян–Щангата, има боксов клуб в града, съобщава Нова телевизия.
Другите трима нападатели са: Мартин Марков – 41-годишен, Георги Близнаков на 46 и Александър Гечев на 39 години.

Четиримата нападатели са задържани за хулиганство и причиняване на средна телесна повреда. Главният прокурор Сотир Цацаров свика спешна среща с главния секретар на МВР и директора на охранителна полиция за вземане на незабавни мерки за опазване на обществения ред.

Днес, петък, прокуратурата ще внесе искане за най-тежката мярка за четиримата „задържане под стража”. Четиримата са охранители, но нямат лиценз за това – на свободна практика са според разследващите. Трима от биячите са с криминално минало. Имат регистрации за изнудване, побой и шофиране в нетрезво състояние. За престъпленията в които са обвинени, ги грози до 10 години затвор.

Видеото, заснето от съпругата на пострадалия, ще бъде прието като доказателство по случая с охранителите на Околовръстното. Прокуратурата е поискала да се направи експертиза на кадрите.

related

новини бг 8495367937821729805

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item