stoineff

Какво означават числата на акумулаторите?

Акумулаторите осигуряват необходимата мощност, нужна на автомобилната електрическа система да функционира нормално. Би било глупаво да поръчвате акумулатор, без да знаете какво точно търсите. Най-малкото, което трябва да да знаете преди покупката на нов акумулатор е капацитета, който ви е нужен, тъй като може да направите грешката да закупите по-слаб акумулатор.
Понякога многото спецификации могат да ви объркат. Може да не ви е съвсем ясно какво точно представлява резервен капацитет или каква е разликата между фабрични ампери и студени фабрични ампери. Веднъж когато разберете значението на всяка спецификация, то изборът на акумулатор става много по-лесен.
Благодарение на специалистите от 100ampera.com, в тази статия ще ви запознаем със значението на някои основни параметри на акумулаторите.

Фабрични ампери

Това е измерване на капацитета на акумулатора, който да осигури електрически ток при 32 гр. по Фаренхайт. Това измерване показва колко ампера електричен ток може да предостави батерията за 30 секунди, преди напрежението на акумулатора да падне до 7.2 волта.


Студени фабрични ампери

Какво означават числата на акумулаторите?

Това е капацитета на акумулатора, който осигурява електричен ток при 0 градуса по Фаренхайт. Това измерване показва колко ампера електричен ток може да предостави батерията за 30 секунди при тази температура, преди напрежението на акумулатора да падне до 7.2 волта.

Резервен капацитет

Това измерване показва колко е издържливостта на акумулатора. Отчита се колко минути са необходими на акумулаторът да осигури 25 ампера електричен ток, преди батерията да падне до 10.5 волта.

Амперни часове

Това измерване показва електричния ток, който е на разположение за определен период. Например, ако оценката на батерията е 20 амперни часове, то акумулаторър може да осигури 40 ампера за 1 час или по 1 ампер за 40 часа.


Кодове за месец и година


Почти вички автомобилни акумулатори имат два комплекта последователни номерации на своята повърхност (като „7“ - 2007, „9“ за 2009). Следващият ред се използва за обозначаване на месеца на покупка. Маркирането на тези числа помага на собственика на колата да разбере кога е закупен този акумулатор. 

related

Стоки и услуги 8736801065875088574

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item