stoineff

Новият маршрут на мигрантите ще бъде - България


България ще е един от новите маршрути на мигрантите след затваряне на Балканския път. 

Прогнозите за броя на бежанците, които ще се насочат към България, са драстично подценени. Това казва пред БГНЕС Даниел Кадик, директор на проект Югоизточна Европа на немската Фондация за свободата „Фридрих Науман”. "Ще дойдат много повече бежанци, отколкото ще бъдат регистрирани и отчетени", категоричен е Кадик.
„България не е адекватно подготвена, ако мигрантският поток се насочи към нея. Да, погледнем дупките по оградата, която беше изградена, да погледнем хората, въоръжени с пистолети, които самостоятелно залавят бежанци и биват отразявани като герои, защитаващи границата или пък мобилизацията на армията за подсигуряването й. Липсват и добре изградени приемни центрове за бежанци. Смятам, че това не е израз на добра подготовка. Ние се движим към криза на комуникацията: знаем, че тя идва, но виждаме, че правителството не прави необходимото, за да я възпрепятства“, каза още Кадик.

По думите му липсва както български, така и европейски подход и мерки за решаване на този въпрос. Той посочи още, че вместо България да се признае за външна граница на ЕС, да изгради големи регистрационни центрове и организира разпределението на мигрантите, се проиграва време и това гарантира, че рано или късно ще се сблъска с много голям проблем.

related

новини 2282829560978425992

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item