stoineff

Павел Чернев е починал внезапно днес

почина-павел-чернев
Почина Павел Чернев

Бившият депутат Павел Чернев внезапно е починал днес, съобщава bTV.


Според първоначалната информация, той внезапно се е почувствал зле в ресторант на столичната ул."Крум Попов", като дошлите на място медици само са констатирали смъртта му.

На този етап случаят не се разглежда от полицията като криминален инцидент.

Юрист по образование, Чернев е роден на 10 юли 1969 г. в столицата. Участва в студентските движения за демокрация и гласност.

Той гради политическа кариера първо във ВМРО, а после - в "Атака". През 2005 г. Чернев е избран за депутат от партията на Волен Сидеров.

Трупът на бившия депутат Павел Чернев, който почина внезапно днес в кв. „Лозенец”, още стои пред ресторант „Аркадия”. Това съобщава dailypress.bg.
Жилището на Чернев се намира на метри от ресторанта

Почина Павел Чернев
Снимка: dailypress.bg.

Кой е Павел Чернев?

Павел Чернев е роден на 10 юли 1969 година в град София, България. Завършва висше юридическо образование в Софийския университет „Св.Климент Охридски“ през април 1993 година.

До края на 1993 г. е стажант в Софийския окръжен съд. От 1995г е адвокат от Софийската адвокатска колегия.

В края на 80-те на 20 век взема участие в студентските движения за демокрация и гласност. Участва в подписката на „Екогласност“. През ноември 1989 година е съучредител на Федерацията на независимите студентски дружества. . Активен участник е в студентската окупационна стачка от лятото на 1990 година.

През януари-февруари 1997 г. е активен участник в организацията на протестите на обединените демократични сили за сваляне правителството на Жан Виденов и провеждането на извънредни избори.

В средата на 1997 година е съучредител и заместник-председател на организацията „ВМРО-Спомагателна“- известна с действията си срещу навлизане на секти в България.

В началото на 1999 г. „ВМРО – Спомагателна”, се саморазпуска и се влива във ВМРО — БНД. Там Павел Чернев доразвива дейността си по отпор на противоконституционните секти в България.

През 2001 година Павел Чернев е кандидат за народен представител от коалицията „ВМРО – Гергьовден“,


През юни 2003 г. в егалитарното списание „Егоист” е публикувана култова статия „ В името на Отца” – описваща П. Чернев и неговите сподвижници като качествено нов тип патриоти, нямащи нищо общо с неофашизма, шовинизма и антисемитизма.

През октомври 2003 г. претърпява тежка гръбначна операция поради спортна травма, което налага дълго възстановяване. . През 2004 г.напуска ВМРО по здравословни причини.

През март 2005 година е кандидат-народен представител от „Коалиция Атака“, като на 25 юни е избран от 23 МИР - София.

На 11-13 ноември 2005г П. Чернев участва в международна среща - конгрес на националистически и патриотични партии и организации от Европа, организирана във Виена от австрийската „Партия на Свободата”(FPO). На конгреса се приема програмна декларация за общи политически действия на патриотите, известна още като Виенската декларация от 2005. Неин съавтор е и Павел Чернев.

На 7 април 2006, след пътен инцидент на магистрала „Тракия“, Волен Сидеров – лидер на партия „Атака“ и Павел Чернев дават първоначални показания пред органите на МВР, които впоследствие и двамата променят. Възниква сериозен скандал. Това, както и задълбочилите се идеологически и политически противоречия между двамата лидери, става повод Чернев да скъса последователно с партия Атака и парламентарната група на „Коалиция Атака“.

На проведените през октомври 2007 година местни избори Павел Чернев е кандидат за кмет на София. Основна теза на програмата му е недопускане строеж на нови джамии в София.

През 2007-2008г се учредява Партия "Свобода", оглавена от П. Чернев.

В началото на 2008г , след признаването на так. нар."държава" Косово от правителството на република България, Павел Чернев демонстративно къса знамето на Косово на трибуна в Парламента.

През периода януари-септември 2008 година в Австрия, и Брюксел( Белгия) са проведени редица срещи на ръководителите на „Свобода“ и австрийски и белгийски политици, интелектуалци, издатели и журналисти - с което се утвърждава мястото на Партия "Свобода" и нейният лидер Павел Чернев в семейството на европейските патриотични сили.

През септември 2008 г. във Виена от Чернев и други ръководители на „Свобода” са проведени последователни срещи с уважавания политик Йорг Хайдер, лидер на „Съюз за бъдещето на Австрия” (BZO), Еволд Щадлер – депутат от австрийския Парламент и също висш функционер на BZO и редица други дейци на тази партия, което довежда до политически съюз между двете партии.

Делегация на партия „Свобода” и П. Чернев гостуват и подпомагат предизборната кампания на Йорг Хайдер и BZO в Австрия за парламентарните избори през 2008г...

Павел Чернев е последният български политик, срещал се с Йорг Хайдер, преди ненавременната му кончина на 10.октомври 2008 г.

В началото на 2009г е установен контакт с Йенс-Петер Бонде, дългогодишен евродепутат и един от най-известните евроскептици, известен още като „Мистър Прозрачност” - един от създателите на международното евроскептично движение "Либертас".

На 5 февруари 2009 годинаП. Чернев става един от съучредителите на „Либертас“,

На 1 май 2009г в Рим се провежда учредителен конгрес на „Либертас”, като за България се подписва Павел Чернев.

За парламентарните избори на 5 юли 2009 година партия „Свобода“ се коалира с патриотичната партия на офицерите от запаса „Защита“. Павел Чернев е кандидат от Бургас.


От 12 юли до 4 септември 2009г. Павел Чернев участва в снимките на игралния филм „Мисия
Лондон“ на режисьора Д.Митовски в Лондон, 

.Филмът става най-гледаната българска кинопродукция с над 4 000 000 кинозрители. В последствие Павел Чернев взема участие като актьор в култовия сериал "Под прикритие", както и в други игрални и документални филми и сериали.

На 2 септември 2009 Чернев и активът на партия „Свобода“ се присъединяват към движението SIOE – Stop Islamisation Of Europe.]Като последователно през следващите години вземат участие в съвместни протести във Великобритания - Хароус и Лондон, Копенхаген(Дания), Аархус ( Швеция), Брюксел(Белгия), Стокхолм(Швеция).

През 2010г Павел Чернев взема участие в NGOсесията на ООН във Виена като правен консултат на български неправителствени организации.

През 2010г партия "Свобода" действа заедно с Партия за хората от народа в евроскептичен политически проект.

През 2011г Павел Чернев е издигнат от Партия за хората от народа като кандидат-президент на Президентски избори 2011г.с една силно евроскептична програма, настояваща за свикване референдум за излизане България от ЕС.По-късно Партия за хората от народа прекратява дейността си.,

През 2011- 2012г Павел Чернев се присъединява към съпротивата на православните анклави в Косово срещу установяване албанска власт там. Заедно с активисти и съмишленици взема участие в действията и застава заедно с местните хора на барикадите на р.Ибър в Косовска Митровица.По време на проведените местни избори в населените с православни сърби общини в Северно Косово на 6 май 2012г, Павел Чернев е наблюдател на изборните процеси в община Зубин Поток.

През този период заедно с Живко Иванов основават неформалната организация "Православна зора".

През април 2012г Павел Чернев се включва в международната неправителствена организация "Център за геополитически анализи", оглавявана от Матеуш Пискорски( Полша), чиято идеална цел е наблюдение изборните процеси в различни държави. Като част от тази НПО, Павел Чернев е международен наблюдател на изборни процеси в Северно Косово местни избори 2012г.; Нагорний Карабах - президентски избори 2012г.; Молдова - Автономна област Гагаузия - местен референдум 2 февруари 2014г, Крим - референдум за присъединяване към Русия 16 март 2014г.

През 2013 участва в петото издание на "VIP Brother" в България.

През април 2014г партия Свобода на Павел Чернев заедно с партия 'Либертас"-България формират "Коалиция Националистически партии на България - НПБ" за участие в Евроизбори 2014г. Председател на коалицията е Симеон Костадинов.

През август 2014г Павел Чернев присъединява партия "Свобода" към коалицията " Патриотичен Фронт" с цел участие на Парламентарни избори 2014г.,

related

Политика 3372641823509708090

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item