stoineff

Пътнически самолет Бионг 737 се разби в Русия. Няма оцелели!


Пътнически „Боинг” се разби до руския град Ростов на Дон.

 Това съобщи източник от местните извънредни служби. По информация на ТАСС, „по предварителни данни, самолетът се е разбил при опит за кацане”.
По данни на Интерфакс, който се позовава на собствен източник, самолетът е летял от Дубай.

РИА Новости съобщава, че по време на инцидента с „Боинг” 737 на летището на града е имало лоша видимост.

Всички 62 -ма души на борда на пътнически самолет летящ от Дубай до Южна Русия са загинали, след като самолетът им се разби на втория си опит да кацне в Ростов на Дон летище в събота, съобщиха руските власти.

Министерството на извънредни ситуации на Русия заяви, че самолетът, Boeing 737-800, управляван от базираната в Дубай компания Flydubai, се е разбил в 03:50 (0030 GMT). Повечето от пътниците, на борда са били руски граждани.

По данни на портала Flightradar24, който в реално време следи координатите на полетите, самолетът Boeing-738 два часа е кръжал над града преди да падне. От управлението на руското министерство на извънредните ситуации за Ростовска област съобщиха за „Звезда”, че самолетът се разпаднал на пистата за кацане. При катастрофата оцелели няма.




Видео от охранителни камери показва падането на самолета и последвалия взрив.
По предварителна информация, на борда на самолета са се намирали 55 пътници и членовете на екипажа. Общо 61 души. Според първоначалната версия, самолетът се е разбил заради лоши атмосферни условия, а именно силен вятър.

Възможна причина за катастрофата е и грешка на пилота.

По информация на регионалния център на руското министерство на извънредните ситуации, на борда на разбилата се машина са се намирали предимно жители на Ростов на Дон, както и трима чужденци. По информация на Интерфакс, на борда на лайнера е имало и организирани туристи, отишли на почивка в Дубай с целите си семейства.

самолетът на авиокомпания FlyDubai

Очевидци на трагедията със самолета Боинг -737-800, който се разби в Ростов на Дон тази нощ, твърдят пред властите, че са видели ярка светлина, приличаща на светкавица, малко преди самолетът на авиокомпания FlyDubai да се се разбие, съобщи lifenews.ru. Докато полицията ги е разпитвала, хората са обяснили, че ярката светлина се е появила в областта на фюзелажа около половин до две секунди преди лайнерът да падне.

related

новини 742414777197164017

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item