stoineff

Подготвят ли се влизането на Турция в ЕС


За втори път този месец Европейският съвет ще заседава в опит да постигне споразумение с Турция за овладяването на миграционните потоци. 

Този въпрос е централен в дневния ред на започващата днес двудневна срещата на държавните и правителствените ръководители на ЕС с турския премиер Ахмет Давутоглу.

ЕС ще "се подготви за решението за отваряне на нови глави" от преговорите за членство на Турция в съюза. Това се казва в актуализиран вариант на проекта за споразумение между Брюксел и Анкара за ограничаване на мигрантския наплив, което е предвидено да бъде одобрено на среща между европейските лидери. Според договорката, постигната преди две седмици, Анкара ще приема обратно мигранти, които нелегално са се добрали до гръцките брегове. В замяна Турция ще получи 3 млрд. евро допълнително на вече договорените 3 млрд., плюс обещания за отмяна на визовите ограничения турците да пътуват в Европа и ускоряване на преговорите за членството на Турция в Общността.

Споразумението също така фиксира заселването на един сирийски гражданин в Европа за всеки сириец, върнат обратно в Турция. Срещу тази сделка против са шест страни

related

Свят 7735254314412273847

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item