stoineff

10 факта, за вашето бебе които вероятно не знаете

Все още има много неща, които не знаем за бебета. Продължавайки да изучаваме техния растеж и развитие, ние откриваме някои доста странни, завладяващи, и, да, дори груби навици, които те развиват. Не се притеснявайте, те все някога ще отвикнат от тях.

  1. Бебетата са привлечени от майчините гърди и пръстите си, защото и двете запазват аромата на околоплодна течност, дори и след раждането.
  2. Бебетата и майките могат и обменят ДНК, докато са в утробата, и носят тази генетична информация в продължение на години след раждането.
  3. Майките са предразположени да целуват децата си, защото така те поемат всякакви вируси или бактерии от бебешката кожа. Това би могло да предотврати появата на инфекция, така че целувайте смело!
  4. На бебета растат косми и дори мустаци, когато са в утробата, но те ги изяждат и смилат непосредствено преди раждането.
  5. Бебетата плачат с различни акценти, имитирайки звука на гласовете на техните родители.
  6. Новородените нямат напълно развито зрение и могат да виждат само в черно и бяло през първите няколко месеца от живота им. Първият цвят, който могат да видят е червен.
  7. Бебетата имат напълно развити нервни окачения в устата, поради това всичко, което докосват, опитват с уста.
  8. Бебетата използват 50% от запасите си от глюкоза, докато възрастните използват само 20%. Липсата на “допълнително гориво” е причината те да спят толкова много.
  9. Лекарите започват да анестезират бебета едва през 1985 г., защото са смятали, че дори и да могат да чувстват болка, новородените няма да я помнят, така че това няма да доведе до дългосрочни психически вреди.
  10. Ако майката страда от заболяване, докато носи бебето, то ѝ “изпраща” свои стволови клетки, за да ѝ помогне да се защити.

related

новини 2433976435951154550

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item