stoineff

Опасните отпадъци – правилно и безопасно транспортиране


Опасните отпадъци са неизменна част от живота на развитото общество. 

Генерират се ежедневно от милиони фирми и домакинства, които дори не подозират за опастността, криеща се в тях. Регулациите за депонирането, транспортирането и обезвреждането на опасните отпадъци в различните държави се определят от съответните за тях законодателства, като в повечето развити страни общата цел за обезопасяването и правилното им изхвърляне, се припокрива.

Какво всъщност са опасните отпадъци и как се транспортират те?
Транспортирането и депонирането на гореспоменатите групи опасни отпадъци, трябва да се извършва по указаният в регулациите за дадената държава метод. Общите критерии при транспортирането от фирми, специализирани за целта,  са следните:
1.     Фирмите трябва да са регистрирани и лицензирани за съответната дейност към местното министерство на околната среда.
2.     Техниката, с която ще превозват отпадъците, трябва да отговаря на стандартите за сигурност и безопасно транспортиране. Цялата отговорност за състоянието на опасните отпадъци и запазването им в цялостен вид, се поема от техните превозвачи - от натоварването им до депонирането на указаните за тях места.
3.     Превозвачите на опасни отпадъци имат задължението да разпознаят вида на опасния отпадък, който ще превозват, според гореспоменатата класификация. След като видът на отпадъка е разпознат, трябва да осигурят безаварийното му и цялостно превозване до депата, предназначени за съхранение, унищожение или обезвреждане.
4.     Когато се превозват опасни отпадъци от различни категории, критериите за превозването на всеки един от тях трябва да бъдат изпълнени.

Правилното и безопасно изхвърляне на опасните отпадъци е наложително и жизненоважно. 


related

новини 1562616651296176806

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item