stoineff

Ден без асансьори ще се проведе за втора поредна година

ден без асансьори
Европейската инициатива Ден без асансьори ще се проведе за втора поредна година на 13 май 2016 г. (петък). Проектът в България се организира от сдружение BG Бъди активен, координатор на кампанията NowWeMOVE и ще се проведе в цялата страна. В събитието ще се включат хора, компании и институции от десетки европейски държави, като символично затворят асансьори и ескалатори и поканят всички желаещи да изберат стълбите.

Главната цел на Ден без асансьори е да съсредоточи общественото внимание върху значението на физическата активност и да демонстрира колко лесно е да бъдем активни, въпреки натовареното ежедневие. Събитието е част от кампанията NowWeMOVE, която промотира ежедневната физическа активност и спорт за всички. От 2014 г. проектът в България се финансира от фондацията на Coca-Cola.

През 2015 г. близо 300,000 българи избраха стълбите вместо асансьора, а посланник на иницитивате бе г-жа Кристалина Георгиева, която взе активно участие и привлече след себе си хиляди последователи из цяла Европа. В България инициативата бе отразена във всички национални телевизии, както и в десетки традиционни и онлайн медии.

„Тази година очакваме още повече съмишленици, които да се включат в инициативата като символично затворят асансьорите или ескалаторите в сградата си и подканят посетителите и служителите си да се раздвижат в този ден”, сподели Ласка Ненова, мениджър на кампанията за Европа, ръководител на сдружение BG Бъди активен и координатор на кампанията NowWeMOVE. „Всички желаещи да се присъединят към инициативата ще получат безплатно промо и информационни материали, които да им помогнат за анонсиране и организиране на събитието и уведомяване на посетители и служители за ползите от използването на стълбите”, разясни тя.

Всички дейности, част от Ден без асансьори, са доброволни, а достъпът до асансьорите и ескалаторите ще бъде гарантиран за хора с увреждания, намалена подвижност, заболявания и такива, които не желаят да участват в кампанията.

related

новини бг 1115678052312929748

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item