stoineff

Правилните хранителни навици за отслабване

Правилните хранителни навици за отслабване

Правилните хранителни навици (или така наречената култура на хранене) са нещо, което рядко се среща по нашите географски ширини. 

Обикновено когато е на масата, българинът се превръща в един истински чревоугодник, който слага в устата си всичко, което му видят очите.

За това първото, което трябва да се постараем да направим, е да се научим да се храним разделно. Това означава да започнем да различаваме хранителните вещества и да ги приемаме по отделно. Накратко групите са следните:
- въглехидрати - хляб и всякакви хлебни изделия, ориз и всякакви оризови изделия, зърнени храни (ръж, пшеница), картофи, грах, овесени ядки, царевица и др.
- белтъци - мляко и всякакви млечни изделия, мсо, риба, яйца и др.
- захари - мед, захароза, фруктоза, както и повечето видове плодове - ябълки, банани, праскови, череши, круши, пъпеши, дини, ягоди и др.
- зеленчуци - краставици, домати, моркови, зеле и др.
- киселинни храни - лимони, кисели краставички, кисело зеле, туршия, както и някои видове напитки като кафето, газираната вода, бирата, виното, черния чай и др.
- мазнини - сметана, мас, зехтин, палмово масло и др.
- бобови храни - фасул, леща, нахут и др.

Как точно обаче трябва да приемаме тези храни. За да се чувстваме здрави, жизнени и добре в кожата си, трябва да спазваме едно златно правило - да се храним често, но по малко. Поне по пет пъти на ден. Разбира се, не всички хранения трябва да съдържат всички вещества - има междинни, които може да включват зеленчук, плод или просто чаша мляко. Така през деня няма да се чувстваме гладни и ще си наложим хранителен режим, чийто резултат наистина би ни задоволил.

И, разбира се, нещо, без което няма как да минем – това е пиенето на много вода. То е от изключителна важност за успеха на нашия здравословен хранителен режим. Създаването на този навик (специалистите препоръчват като минимум поне литър и половина вода на ден) ще изчисти организма ни от остатъчните вредни вещества и отрови и по този начин дейността на метаболизма няма да се затруднява.

С оглед постигане на по-бързи и ефективни резултати е хубаво да знаем и кои точно храни водят до забързване на метаболизма. Метаболизмът всъщност е онзи процес в организма ни, който превръща храната в енергия и отстранява ненужните му калории. Неговото действие може да бъде стимулирано чрез по-честа употреба на вода, зелен чай, супи, броколи, грейпфрут, нискомаслено кисело мляко, пуешко и люти чушки. Ползите, които забързването на метаболизма ще ни донесе, са по-бързо сваляне на килограми, по-здравословен начин на хранене и по-малко време във фитнеса.

Kато заговорихме за фитнес – няма отслабване, което може да мине без активни дейности. Но не е нужно да се мъчите, просто си изберете такава, която ще ви носи удоволствие – тенис на корт, плуване, народни танци, спортни танци, каране на колело, разходка в парка и т.н.

По този начин отслабването ще бъде на лице, без да се налага да спазваме изтощителни и жестоки диети, които дори могат да застрашат живота ни. Изисква се единствено мъничко воля, която да ни помогне да го спазваме стриктно. Така ще се чувстваме сити и в същото време ще бъдем слаби, тонизирани и със стройна фигура.

Един подобен нищо и никакъв хранителен режим може бързо да ни направи красиви, щастливи и жизнени!

related

Здраве 4159117812576132940

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item