stoineff

Полицаи от Чехия ще патрулират в Китен това лято

Велопатрули ще следят за това да прекарате спокойно ваканцията и почивката си на морето

732 полицаи от вътрешността на страната ще командирова МВР във Варна, Бургас и Добрич, за да бъде напълно охраняема цялата територия на морето за предстоящия сезон, съобщи от своя страна зам.-шефът на Националната полиция старши комисар Тодор Гребенаров.

Той допълни още, че чешки полицаи ще работят през лятото на територията на Китен, Приморско и Слънчев бряг, които също ще подпомагат туристите.

Той разкри, че смесените патрули с чешки служители на реда ще са на територията на област Бургас, а по традиция във Варненските и Добрички курорти ще има патрули от български и румънски полицаи.

"Вече от 4 месеца работим по сигурността на лято 2016. Дори вчера /б.а. – в сряда/ имахме такава среща в Бургас, сега във Варна, правят се такива срещи и в Добрич. Анализът ни показва, че тази година в страната се очакват повече туристи и затова съставът, който ще бъде командирован в трите морски области през сезона е увеличен – общо 732 полицаи от вътрешността на страната ще бъдат командировани от 1 юни до 30 септември.

Наред с това през летния сезон служителите на реда от трите дирекции Добрич, Варна, Бургас, които са командировани по границата се връщат по местата си, за да поемат охраната за лятото. Във Варна ще има командировани 144 полицаи от вътрешността, в Бургас – 556 души, а в област Добрич – 32 души. Ще има отново съвместни патрули, като и тази година предстои да подпишем имаме споразумение и да има колеги от чешката и румънската полиции", каза ст. комисар Гребенаров.

"И тази година ще има брошури, които да информират туристите и да са превенция срещу джебчийството. Имаме готовност и ще наемем хора на допълнителни договори с различни езици – руски, английски, немски, полски, които да подпомагат гостите по морските курорти при подаване на жалби", заяви още Гребенаров.

Сред мерките, които МВР предприема е и засилена охрана на морските летища – Варна и Бургас. Охраната ще е подсилена от жандармерията. В комплексите се правят срещи с охранителните фирми и обучения на служителите им.

По плажните алеи, в моловете и прилежащите им територии, ще има моторизирани и велопатрули.

related

новини бг 8554854704775990336

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item