stoineff

Матрак за всеки


матрак за всеки

Изкуството да се правят матраци се е появило преди много години в древен Египет и древна Персия.

 Всъщност матраците, които познаваме днес, са изглеждали по коренно различен начин преди хилядолетия. Тогава причината да се правят матраци е била предпазването от влага, насекоми, гризачи и мръсотия. По това време матраците са се правели от слама, животински кожи и листа от дървета, като например тези от палма. Някой народи са поставяли вода в кожите на животните и са спали върху тях. В кръга на шегата, ако днешните топ матраци, например, произлизат от древните купчини от слама и листа, то съвременните водни легла произлизат от тези въпросни кожи с вода. Матраците се харесали до толкова на хората, че те бързо се разпространили в целия свят. В последствие те претърпели промени, като в древен Рим, по-заможните започнали да поставят по леглата си различни украшения. По време на кръстоносните походи идеята за матраците и леглата се пренесла от арабските страни в Европа.
Днес фирмите, които предлагат матраци са много, като видовете матраци предлагани от тях са също не малко, като има много топ матраци и други видове матраци. Фирмите, които предлагат матраци на достъпни цени са много, като сред тях са матраци Магнифлекс, матраци Нани, матраци Блян и матраци Парадайс. Борсите за матраци предлагат различни разновидности и големини на матраци, а такива могат да се закупят и от сайтовете за пазаруване. Специалистите съветват матраците да се сменят на всеки десет години, защото в противен случай те се захабяват. Един матрак трябва да съчетава в себе си едновременно мекотата и твърдината. От една страна един матрак трябва да бъде мек за да придържа тялото в покой, докато то си почива. В същото време той трябва да бъде твърд, като по този начин той придържа всяка важна точка от тялото и то не се напряга.

Всичко за матраците можете да видите на адрес brava.bg

related

Стоки и услуги 5800714280409906518

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item