stoineff

50% от хотелите по морето затварят до няколко години

50% от хотелите по морето затварят до няколко години


Основен проблем на хотелиерите е липсата на квалифициран персонал.

 Голям проблем по време на лятната почивка е и намирането на медицинска помощ.
"Няма как ние да постигнем нивото на швейцарски хотелиер от трето поколение със служители, които нямат нужното образование", коментира доц. Георги Рачев от Българската асоциация на туристическите агенции.
По данни на бранша 50% от хотелите по морето ще затворят до няколко години.

Председателят на Комисията за защита на потребителите Димитър Маргаритов посочи, че голяма част от търговците опитват да заблудят потребителите, че предлаганата от тях услуга е с по-високо качество от действителното. Имало е случаи и на нелоялни практики, при които търговци поемат ангажимент пред туроператори, че ще предложат безплатен чадър, а не го правят. От направени 3 хил. проверки комисията е съставила 200 акта, като се наблюдава тенденция за намаляването на тези нарушения.

Иначе през предстоящия летен сезон повече полицаи и камери ще се грижат за сигурността на туристите в Слънчев бряг. За първа година ще има 24-часов данъчен контрол на летището. На прицел са туроператорите. Целта е държавата да се пребори със сивия сектор в туризма.
На места по южното ни Черноморие, включително и в Слънчев бряг, цените на чадърите ще скочат от 8 на 10 лв. В Бургас обаче цените остават непроменени.

Контролът ще се осъществява от Министерството на туризма, което от тази година отговаря за пясъчните ивици. За това дали се издават касови бележки при плащане на чадър или шезлонг ще следят данъчните.

Това лято по южното Черноморие без концесионери остават 54 плажа.

related

туризъм 4053645611742536888

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item