stoineff

Татяна Лолова подари истински спектъкъл на старозагорци по време на "Златната липа"

Татяна Лолова подари истински спектъкъл на старозагорци

Татяна Лолова подари на старозагорци истински спектакъл при награждаването и със „Златната липа“ за цялостен принос в киното

Голямата актриса Татяна Лолова превърна в истински спектакъл церемонията по награждаването и със статуетката „Златната липа“ за цялостен принос в киното. С неподражаемо чувство за хумор и щипка самоирония Лолова подари на старозагорци изповедта на своя живот от сцената на Държавна опера Стара Загора, където снощи беше даден официален старт на четвъртото издание на Фестивала за ново европейско кино „Златната липа“`2016. „Ще ви дам един съвет - помнете своите големи актьори и ги обичайте, докато са живи – те заслужават това. Защото виждате, колко много от тези големи актьори, с които съм играла, вече са на небето.“, каза Татяна Лолова по повод прожектирания малко преди награждаването и монтаж с кадри от любими игрални филми с нейно участие, режисиран от директора на фестивала Магдалена Ралчева. В тях и партнират Григор Вачков, Тодор Колев, Георги Калоянчев, Георги Парцалев, Константин Коцев и много други титани на българското актьорско майсторство, които вече не са сред нас.
Церемонията по откриване на „Златната липа“ беше водена от талантливия млад актьор Бойко Кръстанов, който без проблем завладя препълнената зала с непринудената си усмивка. Празникъ започна с шествие от центъра на града до сградата на Държавна опера Стара Загора, водено от мажоретен състав и военният биг бенд на града. Многобройните граждани, дошли да станат част от събитието, имаха удоволствието да минат по червения килим заедно със звездите на българското кино и театър Параскева Джукелова, Симеон Лютаков, Мария Статулова, Васил Михайлов, Любен Чаталов, Велин Величков, режисьорът Станимир Трифонов, престижното международно жури на фестивала, водено от друг известен български режисьор – Костадин Бонев и много други.
Приветствия към публиката отправиха създаделят и директор на „Златната липа“ – Магдалена Ралчева и зам.кметът на община Стара Загора Иванка Сотирова. С изпълнения на някои от известните си хитове същото направи и поп певецът Дичо, а смесената акапелна актьорска формация буквално взриви аплодисментите на старозагорци с изпълнение на „Дилмано, дилберо“.
Татяна Лолова подари истински спектъкъл на старозагорци
Фестивалът стартира с прожекция на полския игрален филм „Варшава през нощта“, който беше представен лично от неговия режисьор Наталия Коринцка-Груз.
Днес от 12 часа Татяна Лолова ще засади своя липова фиданка в Алеята на липите, западно от сградата на операта и ще открие своята звезда на славата. От 16 часа ще бъде представена книгата на Пенчо Ковачев „25 звезди на българското кино“ в лапидариума на Историческия музей в Стара Загора. През целия ден вървят прожекции на интересни филми при вход свободен. Акцентът във филмовата програма днес е в 19 часа, когато започва прожекцията на българското конкурсно участие „Каръци“ на режисьора Ивайло Христов.

related

Стара Загора 1943850131895692797

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item