stoineff

ДНЕС Е ГОЛЯМОТО ОТКРИВАНЕ НА КИНОФЕСТИВАЛА „ЗЛАТНАТА ЛИПА“`2016

ДНЕС Е ГОЛЯМОТО ОТКРИВАНЕ НА КИНОФЕСТИВАЛА „ЗЛАТНАТА ЛИПА“`2016

Дългоочакваната събота на 28 май настъпи и най-сетне стартира киномаратона от програмата на IV-тото издание на Фестивала за ново европейско кино „Златната липа“`2016.

Събота е, но няма време за спане - първата прожекция се завърта на екрана в залата на Регионална библиотека „Захарий Княжески“ още в 11 часа с норвежкия филм „Твоя съм“, който разказва за млада самотна майка с пакистанско потекло, която се влюбва до уши в шведски кинорежисьор. След него в 13 часа започва друга норвежка история с комедиен привкус „Целуни ме бе, тъпанар“. От 15 часа пак в библиотеката започва италианския приключенски трилър „Ние сме Х“, а от 17 часа норвежката любовна драма „Виктория“.

В 17,30 часа непременно бъдете пред западния вход на сградата на Държавна опера Стара Загора, защото по бул. „М.М.Кусев“ откъм Общината ще се зададе шествието на фестивала, водено от военния духов оркестър и мажоретен състав. Червеният килим пред входа на операта вече ще бъде разстлан и около него ще кръжи цяла плеяда звезди на българското кино и театър като Параскева Джукелова, Александра Сърчаджиева и съпруга и Иван Ласкин, Васил Михайлов, Димо Алексиев, Мария Статулова, Симеон Лютаков и много други, с които ще може да си направите селфи за спомен и да вземете автограф. Тук ще бъде и неотразимата Татяна Лолова, която тази година е специалния гост на фестивала.

След тържествения водосвет с участието на старозагорския кмет Живко Тороров и директора на фестивала Магдалена Ралчева всички желаещи могат да влязат в залата на Операта при вход свободен и да станат свидетели на бляскавото откриване на „Златната липа“`2016. Водещ ще бъде младият актьор Бойко Кръстанов, нашумял в момента с ролята си в тв-сериала „Под прикритие“. Музикални поздрави към домакините и публиката ще отправи поп звездата Дичо. Ще станете свидетели „на живо“ как Татяна Лолова получава статуетката „Златната липа“ за цялостен принос в българското кино. Организаторите ще представят състава на международното жури с председател режисьора Костадин Бонев, след което фестивалът официално ще бъде открит с полския филм „Варшава през нощта“ в присъствието на неговия режисьор Наталия Коринцка-Груз и една от изпълнителките на главните роли във филма, известната актриса Изабела Куна.

Ако обаче предпочитате испанско кино в 19 часа на екрана в библиотеката ще започне драмата „Цветя“ , режисирана от Йон Гараньо и Хосе Мари Гоенага. От 21 часа в операта започва датската драма „Нямо сърце“ на носителя на „Оскар“ и 2 награди „Златна палма“ Биле Аугуст. В същия час в библиотеката е началото на полската комедия „Гражданинът“, след края на който можете да идете и да поспите, за да сте отпочинали за неделния фестивален маратон. Защото на 29 май в 12 ч. наобяд Татяна Лолова ще открие своята „звезда“ и ще засади липова фиданка в Алеята на липите западно от операта , където вече растат дръвчетата на Мария Статулова, Джанкарло Джанини и Васил Михайлов – носителите на „златни липи“ от предишните издания на фестивала.

related

Стара Загора 2441373672128699604

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item