stoineff

Терористичните атаки в Турция носят рискове и за България

Turkey-Attack

Напрежението в Турция крие рискове и за България. Това каза ген. Кирчо Киров, бивш директор на Националната разузнавателна служба (НРС), във връзка с вчерашния атентат в Истанбул.

„Трябва да се отнасяме с внимание към тероризма, защото не всички атентати в Турция са извършени от турската съпротива. Има атаки, извършени от „Ислямска държава“ или подразделения на "Ал Кайда" като „Фронт ан Нусра“. Подобни атаки представляват по-голяма заплаха, защото тези структури имат повече възможности и е доказано, че водят глобална война”, заяви ген. Киров, цитиран от "Фокус".

„През България преминават хора, свързани с терористични структури, което е още един повод нашите служби да бъдат нащрек. Страната ни не може да се чувства като остров на стабилност предвид обстановката в региона“, поясни той

Според него нестабилната глобална обстановка и терористичните актове в близост до страната ни налагат в България да бъде приет Закон за борба с тероризма.

related

Свят 180137498174651461

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item