stoineff

Китайците представиха уникален автобус за градски траспорт

Интересна концепция за градски транспорт представиха китайски дизайнери по време на тазгодишното Международно технологично изложение в Пекин.

 Тя се нарича Transit Elevated Bus (TEB) и на практика представлява релсово превозно средство, при което отделението за пътниците, както и кабината на шофьора са изнесени на около два метра височина над пътя.

Целият комплекс е върху странични плоскости, които са свързани с релсите. Превозното средство може да побере 1200 пътници едновременно – бройка, сходна със стандартните влакове на метрото. То обаче е около пет пъти по-евтино от тях. Изграждането на релсовия му път също струва значително по-малко, в сравнение с метро – инфраструктурата.

Едно от основните предимства на иновативния автобус е, че той може да се движи без да пречи на останалия автомобилен трафика. Както е видно от видеото, колите просто минават под него, без да си пречат изобщо.

Очаква се първите тестове на новото возило да започнат през втората половина на годината в Китай. Надеждите са, че иновативната концепция ще реши поне частично проблемите на азиатската страна с претоварения трафик в големите градове.


related

Технологии 7115201474900693138

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item