stoineff

Как да организираме почивката си в Гърция

pochivka-v-gurcia

Предстои ни един от сезоните, в които логично е да се запитаме къде да почиваме.

 Дали да бъдем мазохисти и да останем на Българското черноморие или да се отдадем на едно преживяване, изпълнено с много чувства, емоции, радост - като посетим някой тузарски гръцки плаж, и то на цена, която у нас бихме заделили трудно ?

Ако изберете да почивате в Гърция, може би е добре да имате предвид следното:

  • Планирайте –ако искате да откриете най-евтиния и изгоден вариант за почивка в Гърция, проучете предварително маршрути, цени, хотели и дали офертите съвпадат с вашите свободни дати, не бъдете ентусиасти, които тръгват на почивка непринудено.
  • Най-добре да имате добър план за действие - за да бъде почивката ви по – пълноценна, осигурете си достатъчно време опознаете напълно околностите и всичко интересно.
  • Ако решите да пътувате със самолет и решите сами да си закупите билета, без туристически агенции, бъдете внимателни за  сайтове, изискващи скрити такси.
  • Винаги се съобразявайте и с местните празници! Ако почивката ви съвпада с някакъв празник, имайте предвид и това, че билетите ще бъдат безумно скъпи, да не се окажете неприятно изненадани.
  • Добре е да знаете, че допълнителният багаж струва оскъпява пътуването, но пък е разбираемо, че всеки иска да си донесе подаръкът чужбина.
  • Ако пътувате с кола или пък ще пътувате с някого-  разделете си разходите, това е една добра идея, особено ако става въпрос за приятели.
  • Повечето предпочитат  да са максимално близо до центъра и забележителностите на даден град., но това не най-важното! Ако имате излишни пари за даване - спете в центъра, ако искате да си починете спокойно обаче си намерете някое местенце далеч  от шумотевицата – така ще спестите и от цената и ще сте далече от градската джунгла.
  • Ако искате обаче да имате бърз и лесен достъп до централната част – намерете хотел  с метростанця в съседство например.
  • Ниска цена - не на всяка цена, не се хвърляйте  на най - евтиния хотел. Винаги четете  отзивите и коментарите за мястото, където ще нощувате – истината винаги я пише в коментарите. Ако не ви достигат пари и нямате постоянна работа, вземете бърз кредит без трудов договор.
  • Винаги първо преглеждайте избраното място-  Google maps е  приложение, което е достъпно за всеки с интернет , да не се окаже в действителност, че нещата са по - различни от вашите очаквания.
  • Предварително напомнете за пристигането си, най - добре няколко дни преди това, дори никой да не го изисква, застраховайте се, това винаги е полезно.
  • Когато пристигнете, започнете веднага с  разглеждането на града и то по такъв начин , че да сте подготвени кое къде до вас се намира - супермаркет, аптека, нон стоп
  • Запишете си някъде цените и адресите на всички  забележителности, които ще посетите. Направете си план и разписание. Времето за разглеждане никога не стига!
  • Ако  сте с дете - повечето предпочитани до този момент места за почивка като с магическа пръчка се превръщат в „неподходящи“.Хотелът с прекрасна гледка вече се превръща в „необезопасен и следователно опасен“, защото не разполага с предпазваща ограда. В този случай  трябва изберете за почивките си места, в които има обособени места за игра за децата – детски кътове, пързалки, катерушки и т.н. Добър вариант е самостоятелна вила, но и тук важи правилото за предварително проучване.
  • Повечето луксозни хотели   са предвидили  нуждите на децата, или  пък имат наличие на детски кътове, аниматори, по този начин сте уредили и въпроса със забавленията , внимавайте само това да не свързано автоматично с нарастване на разходите.
  • Ако сте избрали „ол инклузив“ обслужване, имайте предвид, че това  невинаги отговаря  на критериите ви за храна, особено ако сте с дете, някои морски менюта,  примерно, може не се приемат добре от детския организъм.
  • Ако ви се иска да опитате някоя местна  гозба -  традиционно ястие, десерт или напитка - потърсете какви са те и как се приготвят/пак по същите причини/
  • Не на последно място–ако сте с дете, за разлика от България е много вероятно е да имате много отстъпки за него. Хубаво се поинтересувайте за това къде и какво може да се плати на по-добра редуцирана цена.
    Възможно е тази информация да ви стори нещо глупаво  на пръв поглед , но когато решите да пътувате и се сблъскате с наглед малките и досадни неща по време на почивка в чужбина няма да мислите така. Не забравяйте, че добрата подготовка винаги гарантира добро и безпроблемно изкарване! Освен това не бива да се лишите от нито един хубав момент, спестява пари и сте сигурни , че неприятни изненади няма да има.
    Източник: http://burzi-krediti.com/

related

туризъм 8817758470470490904

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item