stoineff

Защо застреляха Митьо Очите?

Стоянки за таксита запалиха гангстерска война в курортния комплекс Слънчев бряг. 

Интереси в апетитния бизнес преплетоха соченият за наркобос №1 на Черноморието Димитър Желязков – Митьо Очите и бивш гард на покойния Милчо Бонев – Бай Миле – Божидар Георгиев Кузманов. Печалбата от тази дейност надхвърляла 10 млн. лева на сезон и всеки мастит бос искал да има участие в нея, пише "Монитор".
За целта Митьо Очите, който в момента бере душа с пет огнестрелни рани в болницата въпреки бронежилетката на торса си, регистрирал фирма на името на дъщеря си – Станислава. Компанията се казва „Съншайн 0604“ и бързо нейни коли започнали да кръстосват улиците на курорта
Защо застреляха Митьо Очите?

Те били единствените, които не плащали такса, за да седят пред определено заведение. Такъв бил и случаят с ирландския пъб „4You”, собственост на Божидар Георгиев, известен като Козела или Коча.

Мъжът, който през годините си спечелил славата на непоклатим бандит, не търпял някой да му се меси в бизнеса. Той бързо изгонил такситата пред заведението си, което било оборудвано дори и с хотелски комплекс. Съдружникът му, също мастит бизнесмен, го подкрепил. Пръв във войната за територия се включил бъдещият зет на Очите, който ходел с дъщеря му Станислава. Той обаче бързо бил респектиран от бизнесмените с няколко шамара.

Това било и началото на войната. Около 21 часа в сряда Очите събрал бригада от над 30 души, за да защити семейната чест. Те се изсипали пред заведението на Коча с няколко коли. „Коча и хората му ги чакаха два часа по-рано.Бяха въоръжени до зъби и готови да убиват", разказва пред „Монитор“ клиент на заведението, който станал свидетел на пукотевицата.

С появата на здравеняците на Очите започнала и престрелката. „Те не искаха да ги сплашат, а да ги убият. Биячите се разбягаха на няколко страни, а стрелците ги гонеха и гърмяха по тях“, обясни свидетелят. В суматохата агресорите изпуснали брадвите и дори мечовете, с които се били въоръжили, за да отмъстят за пребития зет на Очите.

„Копе... мръсни...убиха ме!”, изплакал Димитър Желязков-Очите и паднал покосен на пода на ресторанта в Слънчев бряг, в който се разигра кървавия екшън снощи.

В препълнения с туристи ресторант Очите влязъл минути по-рано с петима свои охранители, пише в подробен репортаж „Уикенд”.

Групата пристигнала в заведението, за да се срещне с конкурентна бригада, най-вероятно част от структурите на арестувания само преди дни в Бургас Николай М.

Димитър Желязков обаче останал неприятно изненадан от неочаквания отпор, който среща бандата му. Трима или четирима мъже, които са били в ресторанта откриват стрелба срещу Очите и гардовете му още при влизането им в ресторанта, допълва Блиц.

„Изстреляха се над 50 куршума! Беше страшно, все едно си в Бейрут! Стреляха с малки автомати, както и с пистолети. Бяхме петима души, имахме среща в ресторанта в 9 ч. Преди това се разхождахме по алеята в Слънчев бряг. В уречения час влязохме в ресторанта и веднага ни засипа дъжд от куршуми. По масите имаше семейства, които вечеряха, имаше и майки с малки деца. Подът и стените в ресторанта бяха оплискани в кръв. По чудо нямаше още жертви”, разказва очевидец на кървавия екшън.

Бодигардът Александър бил улучен първи с два куршума в главата.

Минути след невижданата престрелка, антимафиоти блокираха болницата и напълниха улиците на курорта. Десетки клиенти в ресторанта също не били пускани да си тръгват.

„Млади майки бяха държани повече от 2 часа в ресторанта, за да бъдат разпитани. Обстановката беше като от филм на Тарантино – кръв, мозък и пищящи хора...”, описват ужаса свидетели на незапомнената стрелба.

Според очевидци в мелето се включили общо над 40 души.
Митьо очите беше осъден на 4 години и 10 месеца затвор за пране на пари. Три години по-рано той получи друг подарък – 4 години и половина решетки за това, че е командвал банда за дрога.

В килията си обаче Очите не е е търпял извращения. Дори напротив, вместо да е прикован в карцера, Митьо се радваше на чистия въздух и топлата скара, която сам си приготвяше на барбекюто в общежитието от открит тип в Казичане.

На излизане от затвора досущ като в мафиотски филм го чакаха бронираните аудита и дебеловратите му гардове.
Митьо получи всичките си екстри по колективната воля на законотворците, които дадоха възможност на продавачи на отрова като него да получават скромни присъди, ако си признаят злодеянията.

Добре е депутатите да помислят отново преди да отворят вратите на Рая за изверги като Очите. Защото се нуждаем не от разделение на квотите във ВСС, а от тежки присъди за бандитите, които бият, крадат, изнасилват и убиват.

related

новини бг 3205766232931130505

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item