stoineff

Езеро „Загорка“ приема II-ри кръг от Републиканското първенство по корабомоделизъм за моторни модели

korabo-modelizam

Над 200 корабни модела и 80 състезатели от цяла България – юноши и мъже, ще се включат в предстоящия II-ри кръг от Републиканския шампионат по корабомоделизъм за моторни модели. Първенството ще се проведе от 24 до 26 юни на езеро „Загорка“ в Стара Загора, съобщи Евгени Генов, президент на Националната федерация по корабомоделен спорт.
Състезанието ще бъде особено атрактивно, защото ще се проведе в групови гонки за модели от еднакъв клас, които ще се състезават за време, изпълнявайки различни по трудност трасета. Основните гонките ще се състоят през първите 2 дни, а на 26 юни – неделя, ще бъдат финалите. Около 15 часа в неделния следобед ще се състои и награждаването. Купите и медалите за победителите вече се изработват с финансовата подкрепа на Болница „Тракия“ и Парк-Хотел „Стара Загора“.

Старозагорци ще бъдат представени в шампионата с участието на двама съдии. Самият Евгени Генов, който е старозагорец, ще се включи като състезател с едни от най-успешните си модели.
Гости на републиканския шампионат в Стара Загора ще бъдат световноизвестния корабомоделист с български произход Петер Шмит и директорът на Националния дворец на децата Таня Досева.

related

Стара Загора 3160548235342996431

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item