stoineff

Простреляха тежко Митьо Очите в Слънчев бряг!

Простреляха тежко Митьо Очите в Слънчев бряг! 

Районът около дискотека "Айсберг" в курорта Слънчев бряг се е превърнал от преди няколко минути в бойно поле. Единият от простреляните е Митьо Очите.
В курорта Слънчев бряг е прострелян криминално проявеният Димитър Желязков, известен още като Митьо Очите. Престрелката е станала по време на сбиване пред ресторант в района на дискотека "Айсберг". Единият от простреляните е в много тежко състояние. В момента е на операционната маса с огнестрелни рани в гърдите и корема. Другият е прострелян само в долните крайници без опасност за живота. Сигурно е, че един от простреляните и приети в момента в спешния център на бургаската болница е негов охранител. Към момента не е ясно дали раненият, който е с опасност за живота е Митьо Очите.В момента се изяснява самоличността на убития мъж. Информацията за него на този етап е противоречива. Не е ясно дали е бил сред охранителите на Димитър Желязков. Стрелбата е станала малко преди 21 часа. Двама души са задържани в районното полицейско управление в Несебър. Каква е съпричастността им към престъплението се изяснява в момента. Според запознати в основата на конфликта са спорни отношения около стопанисването на дискотека "Викинг" в Слънчев Бряг. Две са спорещите групировки. Чии интереси е защитавал Димитър Желязков предстои да бъде изяснено.Преди няколко месеца Димитър Желязков бе един от свидетелите по дело за организиране и ръководене на престъпна група за разпространение на наркотици по южното Черноморие. Там, а и в цялата страна, името му се свързва с търговия на наркотици и с контрол върху проститутки. През 1997 г. бе свързван и с атентат срещу кмета на Несебър Живко Георгиев.
Димитър Желязков, по-известен като Митьо Очите, е роден на 19 септември 1972 г. в Несебър. Води се собственик на фирмите "Найт гард-93-Йовчев и Сие", "Прогрес 2003", "Инвест петролиум", "Агростил 2005".

Простреляха тежко Митьо Очите в Слънчев бряг

По цялото южно Черноморие, а и в цялата страна, името му се свързва с търговия на наркотици и с контрол върху проститутки. Известен е като престъпен бос, който не търпи конкуренция.

"Кариерата" на Желязков тръгва като охранител, свързан със силовата групировка ВИС в курорта "Дюни", по-късно се подвизава сред гардовете на близкия приятел на Иван Славков - бизнесмена Пламен Тимев-Ганди. Криминалната си кариера започва с въоръжен грабеж, когато е едва 23-годишен.

Полицията го издирва няколко пъти заради наркотици и отвличане и малтретиране на двама души от Созопол. Някои твърдят, че прякорът на Желязков идвал от навика му да удря жертвите си право в окото, а други - че причина са опулените му очи.

През 1997 г. името на Желязков се споменава във връзка с атентат срещу кмета на Несебър Живко Георгиев. Митьо-Очите е заплашвал свидетелка, за да не дава показания по делото.

В списъците на МВР има няколко негови висящи дела. Следствен е за въоръжен грабеж в Хасково и за отвличане и побой. Обвинен е за грабеж, незаконно притежаване на оръжие и хулиганство. През 1994 г., заедно с още петима, бил задържан от полицията заради разгорялата се война между няколко охранителни фирми.

През ноември 2006 г. по разпореждане на Районната прокуратура в Несебър е задържан за 72 часа в следствен арест. Срещу него е повдигнато обвинение за престъпление от общ характер, защото Желязков заплашвал и ударил управителка на заведение.

На 9 ноември 2001 г. срещу Димитър Желязков беше извършен атентат в Несебър, при който загинаха съпругата му Тянка, брат й Славчо и бодигардът Николай Бъчваров. Според една от версиите атентатът е поръчан от столичния отговорник за наркотиците в СИК Евгени Стефанов-Женята, който няколко години по-късно бе разстрелян пред софийски фитнесклуб.

Очите е популярен с фразата си след почти всяко съдебно заседание: „Циркът свърши! Хайде да си ходим!”. Има три деца - две дъщери от загиналата си съпруга Тянка и момче от приятелката си Ани.

Последната публична поява на Митьо Очите беше в края на март по делото, което се води в Специализирания наказателен съд срещу Златомир Иванов-Баретата и Ивайло Борисов-Ториното и други техни авери за разпространение на дрога по Южното Черноморие. Тогава Очите дойде и преди да бъде повикан в залата сам влезе с думите: "Айде, какво става, ще си изпусна автобуса".

Пред магистратите той заяви, че се води на трудов договор като консултант към фирма „Аркус“. И поясни, че консултира какви коли да се купуват.

Митьо Очите излежа присъда от 4 г. и 10 месеца затвор за разпространение на наркотици. Той се споразумя за нея с прокуратурата, като се призна за виновен.

related

новини бг 6138370150971850216

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item