stoineff

Британският народ гласува против членството в Европейския съюз. Защо сте още тук?


"За последен път ръкопляскате в тази зала. И в известна степен наистина съм изненадан, че сте тук. Вие се борехте за излизане. Британският народ гласува против членството в Европейския съюз. Защо сте още тук? - въпросът на Юнкер беше отправен към  Найджъл Фараж, като отговор на негово изказванепреди това.
Британецът председател на Партията на независимостта се обърна към депутатите в Европейския парламент с думите "Знам, че на практика никой от вас не е вършил никаква работа през живота си.", предава Би Би Си.

Изказването му бе посрещнато с бурни реакции, които председателят на ЕП Мартин Шулц прекъсна, за да поясни, че такива са присъщи именно на Партията на независимостта, и призова депутатите да се успокоят.

Жан-Клод Юнкер на свой ред ги попита защо са още тук, след като се бореха за излизане от ЕС и британският народ гласува против еврочленството си.

Юнкер отхвърли решително слуховете, че предстои да подаде оставка. "Не съм болен и уморен, оставам на мястото си и ще се боря до последен дъх за обединена Европа", каза председателят на Еврокомисията.

"Призовавам британското правителство възможно най-бързо да изясни обстановката, не може да стоим в неяснота, посочи Юнкер. Очаквам отговор "не днес и утре, но бързо", поясни той.

"Европа не е само празник, трябва да признаваме, когато сме тъжни. Натъжен съм от британското решение и не го крия, не съм робот. Не става дума за сантименталност, според мен Великобритания трябваше да остане с нас. Държавите, основали ЕС, нямат повече права от останалите в Общността. Т.нар. "нови" държави в ЕС са пълноправни членове на съюза. Европейската мечта ще продължи, ще работим за нея с нова енергия", заяви още председателят на ЕК.


related

Политика 7006739271530201602

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item