stoineff

Престрелка в София! Застреляха Ицо Полицая!


Полицията арестува въоръжен нападател в столичния квартал "Разсадника", след преследване, последвало опит за обир на заложна къща на бул. "Ломско шосе". При акцията по задържането му той открил два пъти огън срещу служителите на реда, но на свой ред бил прострелян, след което починал.


Нападателят е Христо Георгиев, известен с прозвището Ицо Полицая - бивш полицейски служител, който преминава на страната на ъндърграунда.

 Има много регистрации в МВР за различен вид престъпления. Уличен е в извършването на обир в банков клон във Враца преди години. Смята се, че е свързан с обири в заложни къщи и златарски ателиета в столицата, предаде БНР.

Около 17.00 часа стана известно, че е задържан и вторият нападател.

Полицаите пристигнали в заложната къща в квартал "Надежда" след подадения сигнал за обир. Според собственичката на заложната къща мъжете са били двама, маскирани и с качулки на главите. При опит за задържане на единия от тях, той открил стрелба срещу служителите на реда пред очите на десетки граждани. При последвалото преследване извършителите на нападението се разделили и няколко пъти сменили автомобилите си.

Няма данни за пострадали служители на МВР, нито за пострадали служители на заложната къща.

Извършва се оглед на помещенията на заложната къща, където е извършен опитът за грабеж.

related

новини бг 3274893450240365620

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item