stoineff

Хората разпознават полицая в мен, само когато страдат!

полицай със сърничка


Един коментар публикуван в страница на Фондация "Общество и сигурност", придружен със снимка стана хит в социалните мрежи в последните няколко часа. 


Малко е страшничък и доста откровен но... ето прочетете го и преценете сами:

"Знаеш ли, ние, българите, сме един тъжен народ. Подиграваме се на полицаите, пеем песни за "ушев", плюем го и осмиваме системата, а когато сме в беда именно "ушев" е единственият, който може да помогне и от "разпни го", започваме да скандираме отново "осанна", а той - оплютият само иска да е полезен на хората и да им помага.

Най-тъжното е, че се чувствам горд с професията си, единствено и само, когато има страдание. 

Гордост и страдание в нашият случай са синоними. Хората се сещат, че си професионалист, че си призван да служиш, че си от добрите и че помагаш, само когато има жертви и когато ги е страх.

Много ми се иска хората да ми дават поводи за гордост в дните, в които са добре и се чувстват сигурни и спокойни, защото това са дните, за които аз работя. Искам да се гордея с професията си в тези дни, а случаите, в които има страдание и болка да са по-скоро изключение, отколкото правило.

(...)
Знаеш ли, преди време беше цинично, но сега е тъжно и безнадеждно. Тъжно е, че хората разпознават мен като полицай в истинският смисъл на думата, само когато страдат. И е тъжно, и е самотно!"

Снимка: СФСМВР

related

новини 3618149086964469347

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item