stoineff

УЕФА дисквалифицира условно Русия от европейското първенство

русские хулиганы

УЕФА дисквалифицира Русия от европейското първенство по футбол във Франция, но само условно.


Това означава, че отборът ще бъде изключен от турнира, ако отново се стигне до насилие по време на негов мач. От централата обаче подчертават, че наказанието ще влезе сила само ако провинението на агитката се случи на стадиона. За случващото се извън съоръженията отговорност носи местната полиция.

Освен това Руският футболен съюз е глобен със 150 хиляди евро.

До това се стигна, след като след мача между Русия и Англия на стадион "Велодром" в Марсилия фенове на "Сборная" използваха непозволена пиротехника и нахлуха в сектор с противникови привърженици, предизвиквайки сблъсъци, които по чудо завършиха без жертви.

Руските фенове са най-проблемните от началото на първенството и в дните преди мача с англичаните участваха в няколко масови сбивания, при които бяха ранени поне 35 души, а един англичанин бе приет в болница в критично състояние.

Видео снимано с Go Pro камера от пръвите линии на руски хулиган:



По този повод селекционерът на Русия Леонид Слуцкий заяви, че отборът е жертва на политическа атака, с която се цели да бъдат оправдани фенове, различни от руските.

Той заяви, че вина за всичко случило се в Марсилия по време на европейското първенство имат и английските привърженици.

"Ние на стадиона не знаем какво се случва по улиците, но когато по време на руския национален химн се освирква, това е грубо нарушение на етичните норми и груба провокация", заяви Слуцкий.


"Сигурни сме, че феновете ни няма да дадат повод на УЕФА да изключат отбора. Обърнахме се към привържениците публично и ги помолихме да спазват френските закони. Имаме нужда от подкрепата им, но само ако е с позволени средства", добави треньорът на руснаците.

"Не разбирам реакцията на британските медии, които представят местните фенове като ангели. Не искаме политиката да бъде намесвана във футбола. Малко или повече всички фенове по целия свят са едни и същи. Повечето от тях идват да гледат футбол, друга част идват, за да създават проблеми", завърши специалистът.
Следващите мачове на Русия от  Евро 2016 трябва да проведат 15 юни в Лил срещу отбора на Словакия.

Припомняме случая от 11 - 06. Тогава 150 руски футболни хулигана нахлуха в сектора на английските фенове.



Английските хулигани, които всяваха ужас през 70-те и 80-те години на миналия век, се превърнаха в безпомощни мишени. Опиянени от бирата и обезсилени от южното слънце, те не успяха да окажат никаква съпротива.

От едната страна видяхме зачервени и завалящи островитяни, а от другата - атлетични бойци с безупречен гард, които си проправяха път с безпощадни удари с ръце и крака..

Никой не може да прогнозира докъде ще ескалира насилието. В сряда Русия играе срещу Словакия в Лил, а на следващия ден Англия се изправя срещу Уелс в Ланс. Двата града са разположени само на 30 километра един от друг. Любопитно е и къде по трасето биха се засекли руснаци и украинци.
ruskie-hooligans

Веселые ребята


И ако Западна Европа едва сега се запознава с тези безмилостни формирования, руският клубен футбол отдавна е оплискан с кръв.

Music Hall и Happy Guys (Веселые ребята) са зловещи организации, подкрепящи Зенит Санкт Петербург. Те редовно си уреждат „срещи“ с Aliens и Gladiators от Спартак Москва. Точното място и броят на участниците се определят предварително в интернет. Да понесеш тежък побой е за предпочитане пред позорно бягство и сриване на репутацията.


related

Спорт 1987980993139444205

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item