stoineff

Tesla открива гигафабрика за 5 милиарда долара

Tesla

Гигафабриката на Tesla ще бъде официално открита на 29 юли, става ясно от имейл, който компанията е разпратила на спечелили билети за събитието. 

Информацията е изненадваща като се има предвид, че според Bloomberg в началото на месеца заводът е бил завършен само на 14%. Разположеното в Невада съоръжение е на стойност 5 млрд. долара и ще позволи на компанията на Илон Мъск да увеличи значително капацитета си за производство на батерии.

В начинанието Tesla се съюзява с Panasonic. Работата с японците би трябвало да понижи цената за производство на батерии с 1/3. Заводът с площ близо 540 000 кв.м ще е от изключително значение за успеха на новия Model 3. Бюджетната Tesla ще се продава на цена от 35 000 долара, а поръчките просто валят - 400 000 човека са платили депозит за достъпния седан.

Производството на Model 3 трябва да започне през втората половина на 2017 г. и както се досещате ще са необходими огромен брой батерии, за да бъдат задоволени нуждите. Tesla обяснява, че когато започне работа, Гигафабриката ще удвои световното производство на литиево-йонни батерии.

Амбициозните планове никога не са плашели Илон Мъск. Все пак дръзките прогнози на предприемача включват и това до 2018 г. годишно да бъдат правени половин милион електромобила на Tesla.

Би било странно, ако борещите се за зелено бъдеще американци използват бълващ вредни емисии завод. Затова Гигафабриката ще разчита на екологично чисти източници на енергия, с което се цели консумацията да се изравни произведената енергия.

related

Технологии 8038013605860936424

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item