stoineff

Последни новини за смъртта на Веселина Тодорова от Габрово


Последни новини. Към момента, когато тялото на Веселина Тодорова е полетяло от балкона на жилището й, в него не е установено да е имало друго лице. 

До момента няма открит и очевидец на инцидента, каза на специална пресконференция в Габрово наблюдаващият прокурор по случая Людмила Рачева, цитирана от "24 часа".
В екипа по разследването на случая са включени и специалисти от отдел "Убийства", които са на място в града, за да оказват съдействие, допълни шефът на ГДНП главен комисар Христо Терзийски.

Прокуратура и полиция са провели специално съвещание по случая. "Към настоящия момент са разпитани всички от близкото обкръжение на Веселина, нейните родители, близки и приятели. Целта бе да потърсим мотив за убийство, но досега не сме открили такъв. Разширяваме кръга", обясни гл.комисар Терзийски.

Разследващите отхвърлиха съмненията на близки на момичето, че извършител на престъпление ще бъде прикрит.


"От самото начало разследването се води за умишлено убийство, защото има смърт на млад човек при неизяснени обстоятелства, има разхвърляни вещи в жилището. От страна на полицията и прокуратурата няма абсолютно никакъв опит нещата да бъдат прикрити. Дължим истината на това семейство, което е загубило дъщеря си. Тръгваме по най-тежкия път, за да използваме всички възможни механизми и капацитет", казаха ангажираните с разследването.

До сега няма заподозрян или задържан. Работи се по версии за убийство, самоубийство или склоняване към самоубийство, не е изключена нито една.

"При аутопсията не са установени никакви следи от насилие, които да не могат да бъдат обяснени с падането от такава височина. Взети са проби от кръв, урина и генетичен материал, които ще бъдат изследвани за установява на вида наркотично вещество, следи от което са открити при първоначалните анализи и количеството на алкохол", допълни прокурор Рачева.

Тя каза, че няма и следи от изнасилване на девойката. Прегледани са и записите от камери в заведенията, в които Веселина е била на фаталния 4 юни. Според свидетели в нощта срещу събота момичето е било нощна смяна. Приключило е в два часа и е отишло на дискотека, а по-късно и на афтър парти в местен текила бар, където се е дрогирала и е изпила 4 уискита. След като към обед Веселина се прибира в къщи, тя изпраща няколко есемеса - до работодателя си пише: "Помни Велизар и Лора", а на приятелка пише "Сбогом".
Припомняме, че тялото и бе открито по бельо в тревата зад жилищния блок в 13.10 ч.

related

Регионални 2426389963304096112

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item