stoineff

Българин е вицешампион по джетски



Бургаският състезател Кристиян Киров стана вицеевропейски шампион по джетски. 


Българинът завоюва среброто в категорията Novice Stock на Европейския шампионат в Полша, който се проведе между 14-ти и 17-ти юли 2016 г. Шампион в този клас стана финландеца Феету Раджярви, а бронза грабна белгиеца Тринкони Джовани.

„Това беше най-трудното първенство, в което някога съм участвал. Конкуренцията беше убийствена, при масовите стартове имаше сериозни сблъсъци, като някои от колегите са със сериозни фрактури. Радвам се, че завършваме европейското без травми и без сериозни проблеми с новия джет, с който се състезавах.” сподели от Полша Кристиян Киров
Крайното класиране се оформи след общо три старта, в които участваха 21 състезатели от Европа. В „Мото 1“ българинът стартира много добре и успя да завърши на трета позиция, но малко преди финала направи техническа грешка, която му коства наказателна обиколка, а това го прати на 8-ма позиция.
В „Мото 2“ Киров стартира отново прекрасно и поведе колоната, като почти до края успя да удържи атаките на останалите състезатели, но в крайна сметка бе задминат от бъдещия шампион Раджярви. При старта на финалното „Мото 3” Киров отново не остави шанс на своите конкуренти и поведе с огромна преднина, но стартирането бе анулирано заради сблъсък на няколко джета. При повторния старт българинът отново водеше, но в крайна сметка финландецът Раджярви грабна победата, а за Киров остана втората позиция. Така след две втори и едно осмо място, Кристиян Киров донесе сребърен медал на България от ЕП в Полша.
Следващото международно участие на Кристиян Киров ще бъде на Балканското първенство в Сърбия, което ще се проведе на 13-ти и 14-ти август, а в края на годината той и неговият екип заминават за Тайланд, където бургазлията ще вземе участие в Световното първенство за трета поредна година.

related

Спорт 5396632878046420621

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item