stoineff

Ученици от 125 СОУ „Проф. Боян Пенев“ с медали от международното състезание по математика в Хонг Конг

Гр. София, 15 юли 2016 г. – За единадесета поредна година възпитаниците на софийското 125 СОУ „Проф. Боян Пенев“ се доказаха на международното състезание по математика в Хонг Конг и спечелиха златен и сребърен медал в индивидуалното класиране и сребърен медал в отборното сред 40 отбора от 24 държави. Медалистите са Ангел Райчев от VIе клас – златен медал, и Гергана Пеева от VIе - сребърен.„Отново се убедихме, че състезанието е едно от най-престижните в света. Задачите бяха на международно ниво по степен на трудност, но нашите възпитаници успяха да се справят блестящо. Много сме горди, че децата ни се трудят упорито, не се спират пред нищо и постоянно обогатяват колекцията си от купи и медали“, сподели Димитър Димитров, учител по математика и ръководител на отбора на 125 СОУ „Проф. Боян Пенев“.

„Радваме се на всички успехи на учениците ни, защото това е смисълът на ежедневните ни усилия. Но в този случай сме особено горди, тъй като децата ни се представиха изключително – преди тях е само един отбор от Китай. Тези резултати доказват високия професионализъм на техните учители и защитават по категоричен начин името на училището и което е по-важно – името на България”, беше коментарът на директора на училището Ирена Анастасова.

Световното състезание по математика за средношколци до 14 години се организира от фондация „По льо Кук“ съвместно с хонконгския Институт за образование. Отборите участват в него по лична покана на организаторите и са съставени от максимум четирима състезатели. Тази година състезанието се проведе между 11-14 юли и в него взеха участие 40 отбора от 24 държави, сред които Австралия, България, Китай, Хонг Конг, Индия, Индонезия, Тайван и САЩ. От България участваха общо 3 отбора – на 125-то СОУ „Проф. Боян Пенев“, СМГ и Бургаската математически гимназия.

related

новини бг 9112355746834493070

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item