stoineff

Ето до къде стигна ЦСКА

Какво се случва с ЦСКА, питат се много фенове из цяла България. Няма футболен фен, който да не се интересува от този казус. От една страна имаме автентичното дружество ПФК ЦСКА АД, което е в процедура по несъстоятелност. Оздравителни планове са представени от Васил Божков и Гриша Ганчев. От другата страна стои ЦСКА-София на Гриша Ганчев.
На 13 юли може да се каже, че нещата са вече решение. Министерството на младежта и спорта обяви, че спира договора с ПФК ЦСКА АД за ползване на стадион „Българска армия“ и тренировъчната база в Панчарево. Това ще рече, че на „Българска армия“ ще играе дружеството на господин Ганчев, което като че ли е подкрепяно от много повече хора. Отвори си сметка в сайта bet365.com.
В новия договор за отдаване под наем на базата и стадиона ще бъдат включени и задълженията, които има към министерството. Поне от тази гледна точка конфликт на интереси няма.

Какво ще стане обаче с автентичното дружество?

Дали въобще някой ще се заеме с оздравяването му при положение, че то вече не разполага със стадион „Българска армия“ и базите на Панчарево? Слуховете са, че след тайното заседание на ММС, на което се реши гореспоменатия въпрос, Васил Божков на 99% ще се откаже от своето предложение за оздравяване. Очакваме изявление от него, или съответно оттегляне на оздравителния план. Едва ли има бизнесмен, който да вземе клуба с 23 милиона задължения, но без стадион, на който да играе.
ЦСКА София

Какво ще стане с 14-те милиона, които има да получава държавата?

Ами истината е, че е по-невероятно от всякога някога държавата да си получи парите. ПФК ЦСКА АД дължи голяма сума, която би била трън в очите на всеки данъкоплатец. Да не говорим, че има и други кредитори като бивши служители, фирми, мениджъри, футболисти и т.н. Най-вероятно и те няма да си получат парите.
Има един единствен вариант това да се опровергае, а именно, ако бъде приет оздравителният план на Гриша Ганчев. Това изглежда почти невъзможно, няма какво да се лъжем. Да, ако Гриша Ганчев вземе автентичното дружество и го слее с новия отбор, то историята на ЦСКА ще се пренесе, всички ще си получат парите и всички ще са щастливи. Това ще е голям жест към държавата, а и към феновете, които си искат историята.
Проблемът е обаче, че това не са 2 или 5 лева, това са 23 милиона. Може би стои вариантът и да бъде закупена историята на старото дружество, заедно с марката, което ще доведе до възстановяването на някаква част от парите. Изглежда Гриша Ганчев за пореден път ще се окаже прав. Той преди време заяви, че всички титли ще си бъдат на ЦСКА и, че историята ще принадлежи на този, който я заслужава.
Синдикът Дора Милева е песимист:
Решението на Министерството според нея слагай край на ерата ПФК ЦСКА АД и е огромна пречка през оздравяването на клуба. Да, право е на собственика на тези съоръжения да реши по този начин, но според нея така лишават България от 14-те милиона дълг. Това е атака срещу всички кредитори и фенове, защото няма толкова луд човек, който да вземе клуба в това положение.

Какво каза Бойко Борисов по случая?

Бойко Борисов също направи изявление по случая. Той индиректно заяви подкрепа за решението, защото доста време се чака хората от ЦСКА - фенове, деятели, бизнесмени сами да намерят вариант, който да устройва всички. Това не се случи и ето го решението. Бойко Борисов е видял единствено Гриша Ганчев на финала за Купата на България, на бенефиса на Стоичков. Той е единственият застанал с лицето си до ЦСКА в най-тежкия момент и малко или много заслужава това.



По отношение на това дали ще се загубят пари, според премиера държава инвестира адски много пари за спорт. Повече от 300-400 милиона са отишли само за волейболни зали. В момента са отпуснати 10 милиона за волейбол, за световната лига. Дадени са 20 милиона за футбол в последните години. Според него, ако има начин на ЦСКА да се помогне, че и със сума от 20 милиона, той би настоял това да се случи, защото червените имат най-големи успехи. Борисов призна, че е фен на Левски, но на черното не може да се каже бяло.

Бойко Борисов призова всички да си стиснат ръце и най-накрая на „Българска армия“ да се появи единен и силен отбор. Това е стадионът на ЦСКА! 

related

Спортни новини 6944831932115757627

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item