stoineff

Ще видим ли нова синя приказка от Левски?


Всички сини сърца в България чакат с огромно нетърпение деня, в който техният любим клуб ще се завърне на европейската сцена. Привържениците на клуба са въодушевени от факта, че след тригодишна пауза, техните любимци ще изиграят официален мач за квалификация в евротурнирите. За справка, това е техният 195-и мач в международната им история.
Водените от Люпко Петрович излизат срещу стабилен отбор, който е фаворит – Марибор. Първият мач е в Словения, на стадион „Людски врът“. Стискаме палци отборът да представи достойно България. Всеки резултат, който не е загуба е идеален. В София сините ще могат да направят много повече. За всички фенове на спортните залози: 100 лв начален бонус в bet365 за нови играчи!
Проблемът на Люпко Петрович е, че имаше други намерения по отношение на селекцията. До сега винаги Левски е бил фаворит в тази фаза от квалификациите. Тази промяна обаче не влияе негативно на ръководството. И отборът, и ръководството, и феновете, които пристигнаха в Словения, са адски мотивирани и ентусиазирани. Готвят се дори за изненада и победа като гости.
Все пак, това върху което е концентриран треньорският екип е работата на ниво защита. Явно и Петрович е на мнение, че при липса на загуба отборът има напълно реални шансовете за класиране. Още повече, че ако отборът се представи добре, дори без победа, на Герена за реванша ще се пука по шевовете. Самите играчи ще са още по-надъхани и сърцати в играта.


Как се е представял Левски до сега в Словения?

Историята не е много благосклонна. Левски е играл три пъти срещу отбори от Словения и трите пъти са загубили. Сега обаче са оптимисти, че статистиката може да се обърне. Първото поражение е през 1994 с 2:3 от Олимпия (Любляна), второто е през 1996 с 0:1, отново срещу този отбор. През 2005 година играят срещу Публикум, но и там губят, макар и с минималното 0:1. Този мач обаче даде начало на „синята приказка“. Тогава Левски стигна до четвъртфинал за Купата на УЕФА и влезе в групите на ШЛ няколко месеца по-късно.

Макар и оптимисти, от Левски трябва да са реалисти!

Едва ли ще видим втора синя приказка, това е доста далечно. Причините са много, но това не трябва да обрича играчите. Пресен пример е европейското първенство, което преди дни завърши. Очаква се от играчи като Роман Прохазка, Веселин Минев и Боян Йоргачевич да водят тима. Те имат достатъчно опит в такива мачове и ще са най-важните фигури в трудните моменти.
Синята агитка е окрилена и вярва в своите момчета. Аниете се завърна, привлякоха и класния шведски защитник, който макар и да не е опознал отбора е в добра форма. Селекцията не е кой знае колко впечатляваща, но е достатъчна, за да се спрат разочарованията от последните години. Над 1200 сини фенове ще дерат гърла на стадиона, за да подкрепят футболистите. Буквално улиците са залети от фенове, които пеят песни и празнуват.

Левски може да се възползва от своето положение!

Да, Левски няма играчите и финансовите възможности от преди години. Да, отборът е всичко друго, но не и фаворит. Това обаче не е непременно недостатък. С ентусиазма на феновете и играчите, с желанието за победа всичко може да се превъзмогне. С малко доза късмет, със следване на по-дефанзивната тактика на сърбина Петрович и пълно раздаване от страна играчите и феновете, чудото може да се случи. Не очаквам разгром, но ще ми е достатъчно, ако нещата бъдат решени на наш терен.

Шефът Ники Илиев също е на подобно мнение. Той припомни на всички славните мигове от 1983 година, когато Левски с цели 8 юноши отстрани действащия германски шампион Щутгарт. Сега отборът също е пълен с дебютанти. Дано чудото се повтори още веднъж! Да не забравяме и, че настоящият треньор е този, който преди години изведе Цървена звезда до КЕШ. Той знае как се работи в такава среда. 

related

Спортни новини 736076488911317855

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item