stoineff

Химическа кастрация за изнасилвачите в Турция


Турция въведе химическа кастрация като наказание за сексуални престъпници, пише "Хюриет дейли нюз".


Законът влезе в сила от 26 юли и според него върху провинилите се ще може да се прилага медикаментозна терапия, която да понижава или премахва сексуалния им нагон, докато са лишени от свобода или по време на контролния период, ако бъдат освободени условно.

Промените задължават сексуални престъпници да се включат в програми с цел лечение и забраняват те да живеят в района на местоживеене и работа на жертвите им, както и да приближават потърпевшите.

Престъпниците, за които бъде наредена химическа кастрация, ще бъдат изпращани в специализирани болници. Ако откажат, ще им бъдат налагани допълнителни наказания.

Новата мярка няма да се прилага за лица под 18-годишна възраст.

Химическата кастрация се извършва чрез инжектиране на химикали, които избирателно потискат образуването на полови хормони или неутрализират тяхното действие. В някои страни, като САЩ, изнасилвачите могат да избегнат затвора, ако се съгласят да бъдат кастрирани по химичен път.

Химическата кастрация не е необратим процес. Тя изисква периодични инжекции за поддържане на състоянието и следователно пълното съдействие на пациента. От 2011 г. задължителна химическа кастрация за педофили се прилага и в Русия.

related

Свят 1905124364113271355

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item