stoineff

8 прични да отидете на професионален масажист

Професионалният масаж отдавна вече не е глезотия, която могат да си позволят само богатите. Днес масажните студия предлагат атрактивен ценови лист, в който всеки може да открие по нещичко за себе си.
Независимо дали искате само да релаксирате или имате нужда да излекувате някой здравословен проблем, определено си струва да инвестирате в масажни процедури. Ползите са много:

Облекчава напрежението и стреса

Едва ли някой ще се учуди, че добрият масаж има невероятната сила да премахме цялото напрежение, което сме натрупали през работната седмица, и да ни зареди с нови сили за предстоящата. Всичко това си е дори и научно доказано - учени са установили, че по време на масажа в тялото значително намаляват нивата на кортизол - хормонът на стреса, което довежда до намаляване на кръвното налягане. Заедно с това се увеличават нивата на серотонин и допиамин - вещества, които влияят върху повишаването на настроението, паметта и концентрацията.

Облекчава болката

Съществуват изследвания, според които масажът е също толкова ефективен, колкото е и практикуването на йога, акупункурата и приемът на лекарства. Установено е, че лечебните масажи наистина облекчават и помагат на хората, които страдат от някакви хронични болежки.

Подобрява съня

Още в Древността масажът е използван като средство срещу безсъние. Това е така, защото той оказва пряко въздействие върху мозъка и нервната система на човека и ги успокоява, като превръща алфа и бета мозъчните вълни (под чието влияние е човек докато е буден) в делта вълни (които приличат на тези, които са характерни за най-дълбоката фаза на съня).

Подобрява имунната система

Масажът всъщност има пряко влияние върху лимфната система и нейното функциониране. Той въздейства върху ускоряването на движенията на лимфата, които са ключът за разпределянето на течностите в организма и за справянето с инфекциите. По този начин лимфата успява да изпълнява своята главна функция - а именно да не задържа течности в междуклетъчното пространство и да премахва токсините. Така имунната система се засилва и рискът от често боледуване намалява.

Подобрява дишането

Когато се масажират мускулите, които се намират в горната част на тялото, се улеснява движението на кръвта към белите дробове. Така на тялото му е много по-лесно да се освободи от натрупания въглероден диоксид. За това с посещение на професионален масажист поне веднъж в седмицата страдащите от проблеми с дихателната система значително ще облекчат състоянието си.

Подобрява храносмилането

Малко хора знаят, но масажът влияе и върху храносмилателния тракт. За това ако имате проблеми с храносмилането, то не бързайте да прибягвате към употребата на медикаменти. Този дискомфорт може да бъде преодолян по много по-лесен, безвреден и приятен начин.

Облекчава главоболието

Според една световна статистика всеки трети човек на планетата страда от мигрена. Ако и вие влизате в тази група, то масажът може да бъде вашето тайно оръжие за справяне с неприятното главоболие.

Подмладява кожата

За кожата ползите от масажа са две. Първо, самият контакт с нея спомага за премахването на най-външния слой и така порите се отпушват и кожата изглежда по-здрава, красива и подмладена. И, второ, самият масаж увеличава циркулацията на кръвта и по този начин хранителните вещества достигат до подмладените кожни клетки и ги правят да изглеждат по-еластични и меки.





related

туризъм 370355375670698728

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item