stoineff

За предимствата на онлайн пазаруването, от мъжка гледна точка

online-shopping

Доста хора мислят, че онлайн пазаруването е рисковано, трудно и дори леко безсмислено. 


Доводите за това са различни. Хора всякакви. Някои просто обичат да се мотаят из моловете и магазините, да пробват много различни модели, които харесат. Освен, че така избират точния размер за себе си, могат да пипнат материята и да видят шевовете на това, което купуват (Око да види, ръка да пипне). Дори могат и да преценят, дали им стои добре. Естествено това което е плюс и позитив в даден момент е възможно да се превърне и в недостатък. Така де … ходенето и обикалянето по бутиците е интересно и забавно, но не е за всички. Просто има хора, които нямат толкова свободно време, а други пък просто не обичат да обикалят с часове. Освен това … колко физически магазина може да се обиколят за един ден?

Както вярвам се досещате темата е : „Няколко причини ЗА пазаруването онлайн”, а това е един вид алтернатива на гореописаното. Първото нещо, което ме накара да напусна магазинчета около дома ми, беше чувството, че пропускам нещо. Светът ставаше все по – малък мои приятели купуваха супер яки неща от САЩ, Канада, Англия и Франция просто с няколко клика…

А, аз?!

Върха на сладоледа беше, когато реших да проверя цената едни кецове, които си купих от магазина до нас, написах модела в търсачката и веднага изскочиха десетки онлайн магазини, които ги предлагат, а цената беше драстично по – ниска (в повечето от тях). Това ме накара да преосмисля начина си на пазаруване.

Постепенно започнах да виждам и позитивите от пазаруването онлайн. Това да не си ограничен в собствения си квартал е голяма работа. Така открих и няколко онлайн магазина от, които започнах да пазарувам редовно. Не зная късмет ли е, съдба или какво, но първата поръчка ми беше за подарък. Исках да купя маркова дамска чанта за съпругата ми. Тъй като не бях сигурен какво ще купя от магазините около нас започнах да ровя из сайтовете. Така попаднах и на сайта outletusa.bg. (Първия никога не се забравя). Изчетох концепцията им и разбрах идеята. Ставаше дума за това, че хората пазаруваха изгодно от разпродажбите в САЩ и държаха маркови и качествени стоки тук в България на склад. Така можех да поръчам и готината чанта, която исках да подаря на жена ми.

Та … това беше бойното ми кръщение. След този случай като един прагматичен мъж си изготвих причините поради които е добре да пазарувам онлайн. Както сами се досещате това е лично и при всеки човек - различно. Но общо взето:


  1.  Спестяваме време. За един час може да обиколите 10 тина мола. А пък ако сме наясно с модела и марката, която ни е нужна можем да открием най – добрата цена в мрежата (най – вероятно и въобще).
  2.  Можем да прочетем мнения и ревюта, които други купувачи правят. Когато даден продукт е боклук много по – вероятно е да разберете това след рисърч в мрежата отколкото от продавачката в кварталния магазин.
  3. Удобно е! Седиш и си пиеш биричка – гледаш с едното око мача, а с едната ръка скролваш телефона и хоп – поръчваш си готина ризка. Или : попадаш в задръстване на път за работа, забравил си за годишнината, от сватбата но… резервния план е в действие - цък през телефона - готино бельо от „Виктория Сикрет” и има подарък, и за теб, и за съпругата. :) . Това са безспорни факти!
  4.  Гадостта с регистрациите е еднократна. Правенето на регистрация почти може да се сравни с едночасово обикаляне из реалните магазини. Хубавото е, че като веднъж е направена тя остава завинаги (дори и паролите вече ни помнят браузърите). Можем да ползваме отметки (една от пъврите отметки, които си направих беше на оня онлайн аутлет, за който писах по - горе), бюлетин с промоции, промокодове и един куп други благинки, които офлайн са мираж. Особено в България
  5. Разнообразие. За това нямам повече думи.Цялото налично знание вече е в джоба ви. Всички магазини, всички стоки – от пирони до домати са в ръцете ви нон стоп. Възползвайте се! Да не говорим, че онлайн магазините имат опции за връщане на стоката в в определени срокове. Не ми се е налагало да го правя, но ако се съмнявате преглаждайте сайтовете и вижте условията, при които можете да върнете поръчаното от вас.

В заключение – пазарувайте смело!

Ако ви е страх да пазарувате онлайн си купете нещо от предпочитан от вас офлайн магазин, а след това проверете цената на същия продукт из онлайн магазините. Ако не ви е станало поне мъничко гадно значи вие обичате традиционния шопинг и няма нищо, което да ви накара да си купите обувки, или дамска чанта онлайн.

related

Стоки и услуги 5689065948667437955

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item