stoineff

Анита Мейзер е предложила 30 000 евро подкуп на полицай


Окръжната прокуратура във Варна повдигна и второ обвинение – за подкуп, спрямо Анита Мейзер, която е задържана за срок до 72 часа за причиняване на смърт по непредпазливост на съпруга си Н.Д. на 14 август 2016 г. в дома им в района на „Евксиноград“. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Варна.

Новото обвинение срещу 52-годишната обвиняема е за предложен подкуп от 30 000 евро на длъжностно лице, заемащо отговорно служебно положение – полицейски орган, за да не извърши действия по служба - престъпление по член 304а от Наказателния кодекс. Това престъпление се наказва с лишаване от свобода до 10 години и глоба до 15 000 лева.

Вчера, 17 август 2016 г., Окръжната прокуратура във Варна внесе искане във Варненския окръжен съд за определяне на постоянна мярка „Задържане под стража“ спрямо варненката по двете престъпления, за които е привлечена като обвиняема – по член 124, ал. 1 и по член 304а от Наказателния кодекс.

Роднини на убития Николай Димов недоволстват от спекулациите за живота и личността му. Сестрата на загиналия е тотално възмутена от чутото и видяното в родните средства за информация, съобщи Нова телевизия.

Милена Димова категорично заяви, че смъртта му не се дължи на злоупотреба с анаболи и други вещества. Димова не иска да говори пред камерите.


Тя е заявила, че е възмутена от начина, по който медиите интерпретират образа на брат й.


Припомняме, че Николай е бил открит мъртъв, като се появиха различни версии за смъртта му.


Анита Мейзер е задържана за 72 часа. Обвинението срещу нея е за причиняване на смърт по непредпазливост, с причиняване на средна телесна повреда. При доказване на вина, Мейзер може да влезе в затвора за период от между 2 и 8 години.

Говорителят на Окръжна прокуратура-Варна Радослав Лазаров опроверга информацията, че мъжът на Анита Мейзер Николай е бил заклан.

"Причините за настъпването на смъртта са обект на съдебно-медицинска експертиза. Искам да опровергая слуховете, че пострадалият е бил заклан. Няма подобно нещо. Публикациите, свързани с тази версия, са изцяло неистински", заяви категорично Радослав Лазаров.

related

новини 4769625319270547617

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item