stoineff

IP камери с POE. Какво е представлява Захранването по мрежа (PОE)?

power-over-ethernet
Така нареченото PОE представлява е съкращение на Power over Ethernet или казано на български „Захранване по мрежата”.

Накратко, тази технология свързва електрозахранването към познатата ни и стандартна LAN структура като така позволява захранването да достигне до мрежовите устройства като например IP телефон или пък IP камери, което може да бъде доставено с помощта на кабела на мрежовата връзка. Това означава, че на местата, на които се поставят камери няма да има необходимост от електрически контакти. Също така се улеснява и приложението на UPS (непрекъсваемото токозахранване) като по този начин се осигурява непрекъсната работа на дадената камера - 24 часа дневно, през цялата седмица!

PОE (захранването по мрежата) е начин, чрез който могат да се захранват камерите с един Ethernet кабел, който също така дава на камерата директен достъп до мрежата. Заедно с предоставянето на стабилни връзки, PoE значително улеснява и инсталирането, тъй като се изисква само един кабел.

Как, обаче работи Power over Ethernet?


PОE работи с помощта на един единствен кабел (включително Cat-5, Cat-5e или Cat-6) за двойна сила и интернет връзки. IP камерите, предназначени за PoE имат специален ключ (суич) предназначен за захранването, който може да използва силата, изпратена през Ethernet кабел, докато камерите без такъв ключ просто ще получат мрежовата връзка без никакво захранване.

Свързването с мрежата е важно при системите за видеонаблюдение, ако запазвате видео файловете в мрежов видеорекордер (NVR) и директните връзки могат да бъдат по-бързи, отколкото тези посредством wireless.

Има два вида захранване по мрежа: PОE и PОE+. Стандартният тип PОE, който е наличен при повечето IP камери е IEEE 802.3af и може да изпраща до 15 вата електроенергия. Това количество енергия не е достатъчно за PTZ камерите или камерите с вентилатори или нагреватели за външна употреба, но пък енергията е достатъчна за захранването на основни, базови IP камери за видеонаблюдение. PОE+ IEEE 802.3at, осигурява двоен размер електроенергия, а именно 30 вата за по-мощни камери, които изискват повече ресурс и които изискват различен от стандартния ключ за PoE.

Ако имате по-стари камери, които не желаете да замените, но искате да се възползвате от предимствата на PОE, то може да използвате т.н. „PОE сплитер”, за да конвертирате мощността и данните, които се предоставят. Повечето рутери имат малко на брой портове, така че ако е необходимо да свържете по-голям брой камери към вашата система или да свържете други устройства, може също да имате нужда от PОE суич (ключ). Ако пък имате суич, който не може да управлява „Захранването по мрежата”, ще ви трябва специален PОE+ инжектор, с който да „инжектирате” енергия в съществуващите мрежови кабели.

Ако вашите камери използват PОE+, тогава ще имате нужда от специален PОE+ инжектор или суич, за да доставите на вашата камера достатъчно енергия.

А как PОE може да ви бъде полезен?


PoE камерите правят процесът свързан с инсталацията лесен, защото се изисква само един кабел. Това осигурява повече гъвкавост при поставянето на дадената камера и ви спестява скъпата електрическа работа по преместването или инсталирането на електрически контакт в близост до камерата.

PoE е на разположение за всеки тип камера, включително за куполните, фиксираните, HD и други видове камери. Може да използвате вашите PОE камери за:

- Мониторинг на промишлени обекти, включително складове и строителни обекти;

- За да останете свързани в дома си, апартамент или къща под наем;

- За да наблюдавате навиците на клиентите, свързани с пазаруването, да управлявате времето на изчакване и да предотвратите кражбата в магазин, например.

- За да държите под око вашия бизнес или офис.


Ако се интересувате от монтаж на камери и системи за видеонаблюдение, можете да разгледате сайта на SSTS сервиз за повече информация.

related

Технологии 1847846016187870047

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item