stoineff

Стотици рокери и мотористи окупираха турското посолство

Стотици мотористи се събраха на мирен протест пред турското посолство в София заради турския гастарбайтер Фарук Бекташ, който уби на пътя семейство моторджии, а след това избяга от домашния арест.

Ужасяващата катастрофа стана на 24 юли край Драгоман. Бекташ, който се движел с висока скорост с мерцедеса си, навлязъл в насрещното движение и помел брутално семейство Таня и Бойко Бойкови.



Мотористите паркираха моторите си на бул. "Васил Левски" пред дипломатическата мисия и поставиха каските си на тротоара пред железните врати на посолството. Те негодуват, че турският гражданин е карал бясно с над 120 км/ч на ограничение от 60 км/ч. Мотористите са обединени в исканията си и настояват за справедлив процес и по-сериозни мерки и контрол на транзитния трафик с водачи, които карат по няколко хиляди километра без почивка, преди да влязат в страната ни.

Вчера мотористите окупираха Съдебната палата в София в подкрепа на загиналото семейство. Това стана по време на заседанието на Софийския апелативен съд, който измени мярката за неотклонение на Фарук Бекташ от "домашен арест" в "задържане под стража". Това се наложи, тъй като обвиняемият е избягал от адреса си в столичния квартал "Враждебна" на 31 юли и магистратите го обявиха за общодържавно издирване.

Турският гастарбайтер Фарук Бекташ, който уби на място семейството мотористи Таня и Бойко Бойкови, е сменил два адреса, преди да избяга. Първоначално той представил договор за наем на ул. "Княз Борис I" № 61. След това го сменил с етаж от къща на ул. 58 в кв. Враждебна. Това стана ясно вчера в САС, където трябваше да се гледа мярката за неотклонение на чужденеца.

Той обаче не се появи, след като миналия четвъртък съдия Недялка Николова от СОС го пусна под домашен арест, а впоследствие той избяга.

След решението за пускане от ареста, съдийката още в зала бе освиркана от рокери, които дойдоха на заседанието.

Чужденецът е изчезнал още в нощта на събота срещу неделя. На 31 юли служител на Пето районно е отишъл до адреса, за да провери спазва и се мярката за неотклонение и се оказало, че Фарук го няма. Веднага след като бе освободен миналия четвъртък, той се интересувал какви биха били последиците при евентуална присъда.
Пред близките си споделил, че вече е на 60 години и ако влезе в затвора, животът му свършва.

Пред Софийски окръжен съд прокурор Красимир Дерменджиев настоя Фарук да бъде оставен в ареста за постоянно, тъй като е чужденец, няма постоянен адрес у нас, а договорът за наем е сключен от движение с ясна цел да се измъкне от ареста.
Двамата адвокати на обвиняемия обаче обясниха, че че той бил готов да съдейства на разследващите и затова уж наел квартира.

related

новини бг 7758352636964470464

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item