stoineff

Приемам предизвикателството - имам рак - злокачествен


През последните два дни жени заливат социалната мрежа със свои черно- бели фотографии .  Пише Биляна Борисова във фейсбук профила си. Като цитат поставят " Приех предизвикателството" .
Намериха се хора,на които и това не им хареса. Хора, които с гръмки статуси оповестяват- аз няма да го приема. "Всеки има право на мнение и затова ще защитя своето като кажа, че моята позициция е различна от тяхната. " Не съм черногледа и за мен това е прекрасна и лична инициатива - Простичка, красива, не изисква нищо, но напомня. Напомня за силните, борещи се жени. Напомня да се прегледам, да напомня на майка си, сестра си да се прегледат. Напомня да се погрижа.

Ето в това е смисълът на такива простички неща в социалната мрежа.

Ако дори и така, едно дете казва “Мамо, прегледай се!”, значението на такива инициативи е огромно. 
"Аз имах рак на гърдата . Преди година и два месеца се оперирах . Повечето ми познати и приятели знаеха, а останалите разбраха след като споделих снимка със спящата ми дъщеря и голата ми глава едва след като казах на много важен за мен човек -" здравей, влизай. Ще пием кафе, между другото имам рак, злокачествен. Лекувам се и за това ми я няма косата" зная че ще се познае в статуса, обичам те зайо! Помощ е всяка една мила дума, помощ е когато не се откажеш от човека , чиито клетки са откачили и да се превърнали в ракови. Помощ е , когато се обадиш без повод , да чуех гласа на приятел, борещ се с рака. И това е помощ! Знаете ли, мечтая лека за рака да е достъпен за всички.Помощ е когато най- добрият ти и стар приятел живеещ на 1000 км от теб ти се обади и каже-" ей стагяй се , купих ти два буркана с Нутела. Идвам си" , когато знаеш че няма кой да ти помогне освен ти самият. Говорят за дмс, за два лева които всеки да отдели за семейство с раково болен... Питат дали сте били на 20 см от раково болен. Осъзнайте се! Рака не е заразен. И всеки го носи, в себе си, просто не при всеки се отключва. Говорите някакви неща.. Малцина са хората които знаят през какво преминавам- как се връщах след поредната химия и малката ми дъщеричка- товага почти 11 месечна ме търсеше , искаше да я прегръщам, целувам , да ме усеща , а аз седмица прекарвах гушнала тоалетната.Как в лютата зима тичах след лъчетерапията за да хвана влака и за минута закъснение го изпусках, падах на гарата и се молех по бързо да минат двата часа студ до следващият влак и да се прибера при рожбата си. Как сърцето ми се свива на всяка контрола. Как на 33 ме включиха в пет годишно хормоналоно лечение. Вие , които така гръмско скочихте- аз няма да продължа с предизвикателството, говорили ли сте поне веднъж с някои , които носи тази така страшна диагноза? Аз съм танцьор и ме е боляло, че след операцията ми не можех да танцувам известно време. Знаете ли , че по време на химио терапиите костите така жестоко болят , че няма такава измерителна единица- аз се хващах в ръце и влизах за двучасова репетиция всяка седмица по три пъти. Едва след като минаха терапиите споделих на хореографа ни , че лекарите са ми забранили за известно време танците. Така че уважаеми, помислете над тези неща сега.

"Затова защо да не залеем фейсбук с красота?! Аз дори бих разширила предизвикателството :) Мъжете могат да качат снимки на своите силни момичета - приятелки, майки, сестри... " П.С. Последно искам да добавя- аз никога, дори след като хирурга ми ме събуди, за да ми каже, че бучката в гърдата ми , с която кърмих десет месеца дъщеря ми и заради която не исках по- рано да се оперирам и си отглеждах година е злокачествен карценом, никога не приех че съм имала рак! И тогава казах на лекаря ми-" док за мен това е като грип- ще мине и замине". Изкарах 6 курса на химиотерапия, 25 курса лъчетерапия, през 28 дни ми инжектират в корема хормон и всеки ден приемам таблетки- които ще продължат 5 години. Всичко е в главата ви. Бъдете здрави, щастливи и се преглеждайте редовно!

— от Pernik Province.

Ето и съобщението, което се крие зад успешното предизвикателство:

"Видях, че хареса снимката ми. Сега ти трябва да сложиш на стената си своя черно-бяла снимка (на твоя лик) и да напишеш "Предизвикателството прието". След това на всяка жена, която хареса твоята снимка, изпрати този текст на лични съобщения, за да разпространим съпричастността към страдащите от рак на гърдата. Да напълним Фейсбук със снимки на разкошни жени."
Ракът на гърдата е на първо място по честота на онкологична заболеваемост при жените. Заболяването е напълно лечимо, когато бъде открит навреме. Именно поради това профилактичните прегледи за рак на гърдата са жизненоважни за всяка дама. За препоръчване е около 30 годишна възраст да се започнат задължително прегледите на млечни жлези с ехография. След 45-50 години с мамография на 2 години.

Споделете този пост със своите приятелки и им напомнете, че здравето е по-важно от всичко и те задължително и ежегодно трябва да се преглеждат!


related

новини 7318860040559527621

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item