stoineff

Превод на пари от чужбина –варианти и до колко са изгодни!

transfer-money

Когато стане въпрос за превод на пари от чужбина много хора са заинтересувани, защото хиляди българи работят извън страната и изпращат пари на близките си тук. Обратния вариант също не е изключен, защото много семейства издържат студенти учещи в чужбина. Сега след, като технологиите и интернет се развиват стремглаво, може би най-добрият вариант за превод не са нито банките, нито Western Union и Money Gram. Те имат изключително високи такси и курсовете, по които работят и те винаги са в ущърб и на получателя, и на изпращача. Нека ви запознаем с няколко варианта за превод на пари от чужбина и обратното:

1. PayPal–това е една от най-популярните мрежи за онлайн преводи. Ако и двете страни имат акаунти в мрежата, таксата за превода би ви излязла около 2 евро или долара. Тази такса е за да си прехвърлите парите по банкова сметка, от където съответно като ги изтеглите пак ще ви таксуват. Голям недостатък на системата е дългия период, в който чакате превода ви от PayPal да се появи по банковата ви сметка – обикновено над 6-7 работни дни. Отделно от това курсовете им на обмяна са по-лоши и от тези в банките.

2. Банкова сметка – ако имате кореспондиращи сметки в една и съща банка, но в различни държави, бихте намалили значително таксите си за превод. Обикновено таксите на този вид преводи се оказват по-малки от тези в Western Union и Money Gram. Обаче има и една уловка, ако банката ви в България няма преки сметки в кореспондиращата й банка, то превода преминава редица прехвърляния и значително се оскъпява отново. Банките ви таксуват освен за превод и за SWIFT, а да не говорим колко несправедливи са обменните им курсове.

3. TransferWise (виж защо да избереш тях) –тази сравнително нова платформа за онлайн превод на пари от чужбина и към нея е доста изгодна. Тя е измислена от един от най-първите служители на Skype и е финансирана от не кой да е, а господин Ричард Брансън. Като цяло стремежа е да се избегнат банковите такси, като се използват създадените банкови сметки на платформата в Англия и България например. Така превежданите пари в двете сметки се използват за парични преводи на местно равнище, без съответното международно оскъпяване на преводите. В България платформата все още навлиза и предлага доста бонуси, за нови клиенти. Освен това всичко става доста бързо и евтино.



За в бъдеще може да очакваме гиганти, като Google, Facebook и Twitter също да създадат платформи за превод на пари от чужбина и към нея, работещи в страната ни. Засега проектите Facebook Messenger, Google Wallet и Twitter Twit са все още неизползваеми на местна почва.

related

Технологии 2192393615544946173

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item