stoineff

Терор в Турция 38 убити и 166 ранени близо до Бешикташ

atentat-turkey
38 убити и 166 ранени при двоен атентат в Истанбул, като 27 от тях са полицаи.

Властите потвърждават за две експлозии малко преди 23:00 часа местно време в квартал „Бешикташ”, при това след силно посетен футболен мач.

Първият взрив е бил на атентатор самоубиец, а вторият - на метри от футболния стадион.


27 от жертвите са служители на полицията. Министърът на вътрешните работи на Турция Сюлейман Сойлу информира, че поне 10 души, заподозрени за участие в терористичния акт, са били задържани.

Очевидци разказват, че на мястото на атаката от преминаващи коли са хвърляни бомби и е стреляно с автоматично оръжие.

Все още никой не е поел официално отговорност за кървавите експлозии, но през последната година, подобни терористични атаки в Турция бяха дело на ИДИЛ и Кюрдската работническа партия.


Водещият на клубната телевизия на „Бешикташ” анализира завършилия мач, когато в студиото се чува мощен взрив.Камерите са запечатали момента, в който кола-бомба избухва непосредствено до новия, модерен стадион в центъра на Истанбул. Малко след това следва и втори взрив.

„Чух две експлозии. Бяха много мощни. Видях пламъци и се приближих към полицейския микробус, който гореше. Вътре имаше хора. Помислих си, че ще има много пострадали, защото беше голяма експлозия”, разказва очевидец.

related

Свят 4775090978180788449

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item