stoineff

Историята на Инна Пелева

inna-peleva

Инна Пелева несъмнено е една от българските автори на нашето време, която чрез своите книги, учебници и учебни помагала оказва помощ на много зрелостници да се подготвят за матурите и кандидатстудентските изпити.

Инна Пелева е автор на много изследвания върху наши славни писатели като Христо Ботев, Иван Вазов, Алеко Константинов и други. „Идеология на нацията. Думи за Вазов“ е една великолепна книга от 1994, която дава нов поглед върху творчеството на писателя от миналото. „Алеко Константинов. Биография на четенето“ е друга нейна книга от 2002 година, която би могла да бъде в помощ на зрелостниците. Книгите й са основани на дългогодишни и подробни проучвания и изследвания. Като един истински литературен историк авторката им се стреми да покаже каква е истината за българската ни литература и култура. Тя иска да покаже реалността на нашето литературно минало, такова каквото е било. Целта на изследванията й са да проследи през какви етапи е преминало българското творчество, какви са били основните теми, които са вълнували българите в миналите години, какви проблеми, копнежи, страсти и трепети е имал човекът през различните години. Така в днешно време на нас да ни бъде по-лесно да проследим как човешките интереси и стремежи са се променяли.

Учебниците, които Инна Пелева пише естествено са в областта на българския език и литературата. Те са предимно учебници за единадесети и дванадесети клас и са ориентирани към кандидат-студентите. Целта й е чрез тях да помогне на учениците да се справят с наближаващите матури и предстоящите изпити. Учебниците й са написани на леснодостъпен език, по начин, който може лесно да се усвои и възприеме от младежите. Информацията е достоверна и в същото време е достатъчна като количество, за да може зрелостниците да се справят с изпитите.

Учебните помагала написани от авторката са едно от най-добрите и полезни неща, които тя е писала. Според нея в днешно време, когато животът на хората е толкова скъп, да се дават пари за частни уроци е напълно ненужно и излишно от финансова гледна точна. Именно заради това тук се намесват нейните учебни помагала, които хем са на достъпна цена, хем съдържанието им е достатъчно всеки да се справи с изпитите, които го очакват. Госпожа Пелева смята, че ако ученик е редовен в час, следва учебния материал от учебниците, полага достатъчнo усилия да усвои преподаваното в училище и се подготвя с допълнителна литература, книги и учебни помагала вкъщи, то справянето му с матурите и изпитите е на сто процента сигурно. Все пак Инна Пелева е уважаван професор и доктор на филологическите науки, което означава, че думите й не са просто думи изстреляни в пространството, а трябва сериозно да се замислим над тях.

Източници:

Близ интервю с Инна Пелева

Новата книга на Инна Пелева

related

новини 4174562057393849173

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item