stoineff

Как да развиете интуицията на детето си?

1. Говорете за това.

 Децата са родени, чувствайки тези вибрации, и ако не ги назовем и не им кажем, че действително съществуват, те ще започнат да ги игнорират.

2. Помолете детето си да ви казва, когато има добро или лошо предчувствие. 

Уважавайте го, без значение дали вие усещате друго - те могат да виждат неща, които вие - не.

3. Заедно с децата си живейте за мига.

 Колкото по-млади сме, толкова е по-лесно. Малките не разбират нито миналото, нито бъдещето. Има само сега. Да живееш за момента е най-голямата награда за вътрешните ни усещания.

4. Разрешавайте на децата си да показват гняв и раздразнение. 

Не ги цензурирайте или прекъсвайте, докато го правят в ситуация, която го изисква. Това не означава да позволявате обиди или крещене (които предизвикват токсична енергия), но знанието, че те имат истински чувства, които трябва да бъдат комуникирани, е здравословно. Да се вслушате в тях и да ги уважавате, е начин, по който ги защитавате.

5. Когато сте стресирани или имате тревожни усещания, говорете с децата си за тях. 

Просто, защото не им го казвате, не означава, че те не го чувстват. Когато им обясните, че имате личен проблем и те не са част от него, това ще им даде спокойствието да имат своите лични подобни моменти.


6. За миг дайте на детето цялото си внимание. 

Опитайте се да почувствате неговата енергия, надежди, страхове и вибрации. Дишайте с него и вижте през неговите очи какво се случва. Изпратете любовта си. Позволете му да види детето вътре във вас.


7. Помнете, че понякога поглъщаме токсична енергия през деня и я връщаме обратно вкъщи, където е безопасно. 

Помогнете на детето да разбере, че това се случва и не означава нищо повече.


8. Когато детето е наранено или тъжно, задайте тактилни въпроси за неговите чувства. 

"Къде се намира болката? Какъв цвят е? Колко боли? Можеш ли да питаш тъжното какво ще го направи щастливо?" Изпратете любов и изцеление, като сложите ръцете си върху нараненото място или го целунете.

9. Играйте: 

"Чудя се..." Вариацииите са много: "Чудя се кой ли звъни по телефона?", "Дали тати ще бъде вкъщи, когато се приберем?", "Ще има ли място за паркиране в задния двор?"

10. Създайте си начин да комуникирате с детето без думи. 

Така то ще може да ви каже какво му казва вътрешния му глас, без да се притеснява от ситуацията. Например, може да ви стисне ръката веднъж, когато има добро чувство, два пъти, когато не е много сигурно, и три пъти, които казват "лошо предчувствие, да се разкараме оттук".

related

новини бг 4191727995027311409

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item