stoineff

LIDL – Заслужава ли си?

Lidl

LIDL е Германска верига магазини за хранителни продукти и към момента е една от най-големите вериги за бързо оборотни потребителски стоки в цяла Европа.

 Първият магазин ЛИДЛ отваря през седемдесетте години на двадесети век в град Лудвигсхафен. Именно този магазин поставя началото на едно бурно развитие, само за 10 години магизините LIDL са разпръснати из цяла Германия. Десет години по-късно разширението на дейността стартира и в Европа, докато достигнем до днешни дни, когато магазините ЛИДЛ присъстват в над 20 европейски страни: Великобритания, Австрия, Германия, Гърция, Дания, Ирландия,  Италия, Швеция, Люксембург, Малта, Полша, Португалия, Белгия, Словакия, Испания, Унгария, Франция, Словения,  Финландия,  Чехия, Хърватска, Холандия,  Швейцария,  а вече и в България.

Каква е причината за успеха на ЛИДЛ?

 Причината за успех на немската верига магазини е не само присъщите на тази нация перфекционизъм и трудолюбие, но и простата формула да предлагат качествени стоки на добри цени – нещо което всички се опитват да направят, но малко успяват. Като качествените стоки на веригата не са само хранителните стоки, а и множеството инструменти, аксесоари за кола, ремонт и дрехи, които почти няма потребител, поне веднъж да не е закупил и в повечето случаи не е останал разочарован. Допреди LIDL да навлезе на българския пазар, да купиш дреха от хранителен магазин звучеше абсурдно, днес мъжете си купуват нова бормашина от ЛИДЛ.
Отношението към клиента също е ключово за успеха на компанията, в етичния кодекс на компанията има заложени принципи на поведение към клиентите, първа точка в хартата е „Клиентът е най-важният за нашата организация. Той е в центъра на нашата търговия и всички фирмени процеси са подчинени на неговите желания.“
Последният фактор, но не и по значимост е мощният маркетинг бюджет на компанията, почти няма ден в който да не видите реклама на лидл по телевизията.

Промоциите в ЛИДЛ?


Всеки Понеделник излиза промоционална брошура валидна за цялата седмица. Не разчитайте само на рекламите по телевизията, а отделете няколко минути от деня си да прегледате каталозите на всички хранителни вериги, за да сте сигурни, че ще изберете най-добрите продукти за вашето домакинство на най-ниската цена.

related

новини 5331714338699168904

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item