stoineff

Как да изберем нов телевизор?

televizor

Когато дойде време да изберете нов телевизор за вашия дом, се изправяте пред едно малко предизвикателство – много магазини за техника, отлично заредени със стотици различни модели телевизори  и то във вашия бюджет. Цялото това многообразие е страхотно, но несъмнено води след себе си и голямо объркване. Именно в тази статия ще ви дадем някои основни насоки, които биха улеснили тази не маловажна покупка.

Използвахме думата немаловажна, без да преувеличаваме дори и за миг, тъй като едно средно домакинство, от каквото може би сте част и самите вие, прекарва всяка вечер между 4 и 5 часа пред телевизора – и със сигурност това е най-използваната техника в много домове.
Най-търсените телевизори в момента са LED и LCD телевизорите, LED телевизорите са следващо поколение, предлагат много по-добра картина и наситени цветове, затова ви препоръчваме да се спрете на по-новото, ако може да си позволите OLED – още по-добре. Друго немалковажно предимство на ЛЕД телевизорите, е че те разходват много по-малко електрическа енергия в сравнение със старите телевизори, особено тези с кинескопи.

Какво да гледаме при избор на телевизор?


Най-важното нещо е да определите колко голям телевизор търсите – ако търсите телевизор за спалнята, кухнята или малък хол то 32 инчовите телевизори са напълно подходящи за тази цел, 32-инчовите LED телевизори започват с цени от около 250 лева, а горната граница е около 500 лева за марки, като Sony, Samsung или LG, например.
За стандартен хол то най-подходящият размер на екрана е 40 – 42 инча, за 700 лева може да вземете отличен телевизор на добра марка.

3D телевизор – 3D телевизорите са модерни, но трябва да се гледат с очила, което е доста неудобно от една страна, а от друга, тази функционалност се ползва изключително рядко, което е едно ненужно оскъпяване на телевизора. Същото важи и за всяка една функционалност – по-скъпите модели телевизори предлагат повече екстри, които не винаги са използвани от потребителите, като браузър за сърфиране в интернет, различни приложения, и т.н. Много често консултантите в магазина се опитват да ви продадат по-скъп модел телевизор с аргумента, че има повече „екстри“  - винаги се уверете дали имате нужда от тези допълнителни функционалности.


Още съвети за избор на нов телевизор ще намерите на нашия уебсайт Телевизори на Промоция“

related

Технологии 2579740983227684099

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item